Új Okami készülhet [VIDEO]

És az új Okami készítésében közreműködhet a GhostWire: Tokyo korábbi kreatív rendezője is.

Ikumi Nakamura az idei E3-on felbukkant a Bethesda műsorában, ugyanis a GhostWire: Tokyo-t a két The Evil Withint fejlesztő Tango Gameworks fejleszti (ennek a csapatnak a főnöke Shinji Mikami, aki nélkül nem létezne a Resident Evil sem). Nakamura azóta eltávozott a csapattól, és több stúdiót is megkeresett azóta. Most viszont egy rövid videót posztolt a Twitteren, főszerepben a PlatinumGames egyik alapítójával, Hideki Kamiyával (Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101…), aki annyit mondott, hogy „az Okami vissza fog térni”, majd egy felfele mutató hüvelykujjal zárta mondanivalóját.

„Az Okami vissza fog térni! Meg szeretnénk csinálni a folytatását, és a rajongók is erre várnak. Ti is szeretnétek Kamiya Okamiját ismét látni, nem? Én is dolgozni szeretnék rajta!”, írja Nakamura. Mi köze van neki és Kamiyának az Okamihoz?

Nos, a Kamiya által rendezett Okami még a Capcom alatt készült (Kamiya onnan távozott, hogy a PlatinumGames egyik alapítója legyen), és Nakamura is a Capcomnál dolgozott 2004 és 2006 között. Ő az Okami környezetért felelős művészeként kapcsolható a róka történetéhez. 2006 és 2010 között Kamiya és Nakamura együtt dolgoztak, ugyanis míg Kamiya a Bayonetta rendezője, addig Nakamura a koncepciós művésze volt. Mindez persze nem jelenti azt, hogy KÉSZÜL egy folytatás, hiszen az IP a Capcomnál van, nem pedig a PlatinumGamesnél, de szemmel láthatólag a japán cég hajlamos a rajongói igényeknek megfelelni, hiszen a Resident Evil 2 Remake is lényegében ennek köszönhetően valósult meg.

Egy későbbi tweetben ezt írta még Nakamura: „Csak egyszerűen remek játékokat látni – olyanok fejlesztését szeretném, amikkel játszani szeretnének a játékosok. Nem értem a költségvetéseket és a politikát. Csak alkotó szeretnék lenni továbbra is, aki azt mondhatja, hogy a jó dolgok jók. Az Okami az egyik olyan, ami képes ezeken mind túljutni.”

És ezzel lényegében a Capcom térfelén van a labda.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu