Wi-Fi kell a Google Stadiához; mobilos hálózatok kizárva

A Google streamelő szolgáltatásához van egy kis plusz igény, amit legalább megtudtunk a Stadia elindulása előtt.

A Google Stadiáról nemrég azt is hallottuk, hogy a kábelektől mentes (wireless) kontrollerhez kötelező lesz a Chromecast Ultra használata, ugyanis minden más eszköz alkalmazása esetén egy USB-kábelre lesz igényünk. Persze aki TV-n játszana, ahhoz alapból kelleni fog a Chromecast Ultra eszköz, úgyhogy nekik akkora változás nem lesz a tervekben.

Azoknak viszont, akik például mobilos (4Gs, vagy 5Gs, utóbbit már a UPC-t bekebelező, és tavasszal annak nevét eltüntető Vodafone is már hirdeti…) hálózattal használnák a Google Stadiát, rossz hírünk van. A The Vergecastnek adott interjú során Rick Osterloh, a Google egyik hardveres vezetője azt mondta, hogy „A Google Stadia csak Wi-Fin fog a megjelenéskor, a kezdetek során futni”. Ezt a Google később a 9to5Googlenek megerősítette, hogy „arra koncentrálnak, hogy a Stadia Founders résztvevőinek [a drágább kiadást megvásárló „alapító tagoknak”] a lehető legjobb élményt biztosítsák egy Wi-Fi kapcsolaton keresztül.” Ezzel pedig biztos, hogy eleinte nem lehet csak úgy kijelzők, eszközök között váltogatni a buszról leszállva. Otthon persze, lehet a Wi-Fi révén, de ez bizony egy be nem tartott ígéret a Google-től. (Később megvalósítják, most még nem.)

Amúgy a Google Stadia mobilos használatához egy Google-fiók, a Stadia Founder’s Edition, Premiere Edition kiadása vagy egy Stadia Buddy Pass, egy Google Pixel 2, 3, 3a, vagy 4-es mobiltelefon, a Google Playen elérhető Stadia app (az Androidos verzióhoz Android 6 vagy újabb szükséges), egy legalább 10 megabites, stabil Wi-Fi kapcsolat, illetve egy Stadia, DualShock 4, Xbox One, vagy más támogatott kontroller kell.

A Google Stadia Founder’s és Premiere Edition verziója november 19-én indul el az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Dániában, Svédországban, Norvégiában. és Finnországban. Mi pedig (egyáltalán meg nem lepő módon) le vagyunk ejtve – talán 2020-ban errefelé is elindul a Google Stadia, de még az sem tűnik valószínűnek.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu