Kiderült a PlayStation 5 ára és megjelenési dátuma?

Emellett a Sony next-gen konzoljának, a PlayStation 5 fejlesztőkészletéről is felbukkant egy fotó…

Már megint egy szlovák értékesítő tud valamit, amit mi nem – északi szomszédjaink, a Progamingshop eléggé konkrétan belőtte a PlayStation 5 árát és megjelenési dátumát egyaránt. (A képek nem hivatalosak – még a hivatalosan DualShock 5-nek NEM nevezett kontroller talán kivétel lehet.) Nos, ők azt állítják, hogy a PlayStation 5 500 euróba fog kerülni. Az 165 ezer forint, és a haszonkulcsot ha hozzávágjuk, akkor inkább 170-175 ezer forint körül kell számolni jelenlegi árfolyamon a Sony következő generációs konzoljáról. Az 500 reálisnak tűnik euróban, dollárban pedig… nos, attól függ, hogy az USA-Kína vámháborúban mennyire sarcolják meg a PS5-öt. (Érdekesség: a Supergamer már beárazta 177790 forintra. 192860 helyett.)

Megjelenési dátum? 2020. december 4-e. Péntek. Mi hiszünk neki. A PlayStation 2 bár Amerikában nem pénteki napon jött ki, Európában igen, és azóta mind a két régióban pénteken jelent az összes PlayStation asztali konzol. A péntek tehát abszolút reálisnak tűnik, és december 4-e beleesik az év végi, karácsonyi hajszába. Persze ezek még nem hivatalos infók!

De akkor térjünk rá a fejlesztőkészlet „első prototípusának” kinézetére, amit ZoneofTech osztott meg YouTube-on, igaz, ezzel valószínűleg valaki kirúgásra kerül a Sony-tól, mert még azt is elmondta, hogy a fotó október 10-én készült. A fejlesztőkészlet kinézete megegyezik azzal a szabadalommal, amit korábban a holland Let’s Go Digital talált (és az alapján mi is beszámoltunk róla) – tényleg ilyen fura a devkit, és őszintén, nem valami szép látvány. Van az elején pár gomb: bekapcsoló/készenléti állapot, újraindítás, lemezkiadás, rendszer-, és hálózat alapbeállításra állítása. Van egy rakat USB port is az elején. Remélhetőleg a PlayStation 5 végleges kiadása jóval kellemesebb kinézettel fog rendelkezni.

A PlayStation 5 2020 végén fog megjelenni, talán december 4-én, és talán 500 euróért. Ezek után kérdéses, hogy az Xbox Project Scarlett kódnevű next-gen Microsoft konzol mennyiért kerülhet majd a boltokba?

Forrás: Progamingshop, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu