Az oroszoknak egy platformon kimarad az idei Call of Duty!

A Call of Duty: Modern Warfare az egyik platformon nem kerül értékesítésre Oroszországban.

Mielőtt egyből az orosz politikai elitre mutogatnánk, azért tisztáznunk kell, hogy a Sony maga döntött úgy, hogy bizony a PlayStation Store-on nem kerül ott értékesítésre az idei Call of Duty, az Infinity Ward által fejlesztett Modern Warfare, így az ottani játékosoknak a digitális értékesítések esetében az Xbox/Microsoft Store, illetve a Battle.net irányába kell próbálkozniuk.

A Call of Duty orosz Twitter-fiókja írt először az ügyről, de az Eurogamer is megerősítette, hogy bizony a PlayStation Store orosz kiadásán felesleges lesz keresni az idei CoDot: „A Call oF Duty: Modern Warfare egy fikcionális (kitalált) játék, ami átgondoltan került úgy létrehozásra, hogy szórakoztassa a rajongókat, és egy impozáns történetet elmesélhessen. A Sony Interactive Entertainment úgy határozott, hogy ebben a pillanatban nem fogja Oroszországban értékesíteni a PlayStation Store-on keresztül a Modern Warfare-t. Alig várjuk, hogy a Modern Warfare-t digitálisan elindíthassuk Oroszországban október 25-én a Battle.net-en keresztül PC-n, illetve konzolon az Xbox révén,” írja az Eurogamer oldalán a közlemény.

Itt a Sony közleménye is… nos nem, ezt nem fordítjuk le, mert lényegében ugyanaz a mondat, ami a Sony Interactive Entertainmenttel kezdődik, csak a végén bocsánatot is kér. Az Activision lényegében a Sony meghátrálására utal a közleményben, amit az orosz Twitter-fiókon keresztül tettek közzé. A Call of Duty: Modern Warfare történetében ugyanis az oroszok ellen harcolnak a lázadók egy kitalált közép-keleti országban, Urziksztánban. Az előzetes bemutatók során volt egy olyan jeleent, ahol egy orosz katona megöli egy fiatal lány apját, amire a lány végez a katonával. Ja, és 10 éve a Call of Duty: Modern Warfare 2 is körülményes volt arrafelé a No Russian küldetéssel – végül az ott csak PC-n jelent meg.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én jelenik meg tehát PlayStation 4-en, Xbox One-on, és PC-n a Battle.neten.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu