Google Stadia: jelenleg nem prioritás a saját fejlesztés

A Google streamelő szolgáltatása hiába kap exkluzív, saját fejlesztésű játékokat, arra nem fog még egy kis ideig sor kerülni.

„Nem fog négy évig tartani, amíg a játékosok megláthatják az új, exkluzív, izgalmas tartalmakat. Minden évben meg fog jelenni valami, majd egyre több érkezik évente. Talán több évig is eltarthat, amíg egy hatalmas, új IP fog megjelenni, ami teljesen kihasználja a felhő lehetőségeit, de van pár exkluzív játékunk, amik már fejlesztés alatt állnak, és ezek be fogják mutatni a platformmal kapcsolatos izgalmas lehetőség közül párat. Eleinte néhány érdekes, indie stílusú játékunk lesz, amiket leszerződtetünk, és azok egy kissé eltérőek lehetnek, vagy előnyük lehet egy YouTube-os integrációból, vagy a játékot közvetítő személynek valamilyen más szerepe lehet… de ezek a játékok nem fognak azonnal minden problémát megoldani, továbbá nem fognak minden lehetőséget kapásból felfedni a natív, felhő alapú játékkal kapcsolatban,” mondta a Gamesindustrynak Jade Raymond (aki korábban például az Assassin’s Creed alapjainak letételében segédkezett a Ubisoftnál, majd az Electronic Arts Motive nevű stúdiójában dolgozott a Star Wars: Battlefront II-n), aki jelenleg a Stadia Games & Entertainment vezetője, illetve a Google Stadia alelnöke is.

Raymond a Google blogján pedig bejelentette, hogy a Google Stadia első stúdiója az ő szülővárosában, a kanadai Montrealban fog megnyílni. „A Stadia Games & Entertainment stúdiója exkluzív, eredeti tartalmakat fog készíteni egy változatos játékportfólióban az összes kedvenc műfajotokban. A Stadia úgy lett megtervezve, hogy célpontja legyen mindegyik módnak, ahogy az emberek játszanak [TV, mobil, PC, konzol – erre gondol itt – a szerk.], és Montreal lesz az a helyszín, ahol elkezdjük ezeket felépíteni,” írja Raymond.

Úgyhogy a nagyobb, exkluzív, saját fejlesztésű címekkel kapcsolatban a Google nem siet. Azokkal kapcsolatban jobb, ha türelmesek vagyunk. Persze a streamelő szolgáltatásra hazánkban még hivatalosan nem tudni, hogy meddig is kell várnunk – 2020 sem olyan biztos számunkra.

Forrás: VG247, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu