Halasztásra került volna a Ghost of Tsushima is?

A The Last of Us Part II megjelenésének eltolása (amiről tegnap beszámoltunk) kihathatott a Sucker Punch által fejlesztett, és mostanában nem nagyon mutatott Ghost of Tsushima kiadási dátumára is.

A Ghost of Tsushimát a 2018-as E3-on láthattuk, de aztán a PlayStation Experience elmaradt tavaly, aztán a Sony az idei E3-at kihagyta, és nem láttunk semmit sem a japán hentelésből már több mint egy éve. Ez valószínűleg így marad még egy jó ideig, ugyanis a Kotakunak író Jason Schreier szerint a Ghost of Tsushima is későbbre kerül a megjelenések között: „A Ghost of Tsushimának nincsen nyilvános[an közölt] megjelenési dátuma, de ez is későbbre lesz lökve 2020-ban a [The Last of Us Part II-féle] késés miatt. Ne várjátok el tőlük, hogy hirtelen egy PlayStation 5-ös játék legyen, vagy bármi ilyesmi – eredetileg az év első felére volt tervezve a megjelenés, de már nem ez a helyzet,” írta Schreier a Twitteren.

Schreier kommentjéből arra lehet következtetni, hogy a Ghost of Tsushima akár a PlayStation 5 megjelenése után jöhet ki PlayStation 4-re, és erre a jelenlegi generációban is volt példa. A Gran Turismo 6 ugyanis akkor bukkant fel a PlayStation 3-on, amikor a PlayStation 4 már a boltokban volt Európában és Észak-Amerikában (ugyanis a japán megjelenésre 2014 elejéig nem került sor). A PlayStation 5-ről pedig már írtuk, hogy mikor jelenhet meg, illetve mennyibe fog kerülni a mi kontinensünkön (persze forintban még rosszabb lesz, és még ki tudja, mennyivel, lévén a forint még gyengülhet 350 alá).

Kérdéses, hogy vajon a Sucker Punch az extra hónapokat arra használja, hogy a Ghost of Tsushima is egy cross-gen játék legyen? Több esetben is erre gyanakodtunk a halasztásokkal, így itt is az állhat fenn, hogy a PlayStation 4 kiadás mellett a plusz fejlesztés során elkezdik a PlayStation 5 portot, hogy később az is megjelenjen.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu