Ubisoft: hatalmasat estek a cég részvényei a rossz hírek miatt!

A The Division 2 és az elég harmatosra sikerült Ghost Recon Breakpoint egyaránt sovány bevételeket hoztak és a tőzsde azt sem díjazta, hogy emiatt elhalasztották sok cím megjelenését.

A Ubisoft részvényesei enyhén szólva sem voltak elragadtatva, amikor kifejezetten rossz hírekkel sorozatával kellett a cég vezetőségének előállnia. Ez ahhoz is vezetett, hogy a pénteki napon eladási hullám söpört végig a részvényeik terén, mely az 56.06-os értékről egészen 40.5-re, igaz, aztán onnan a nap végére visszakapaszkodott 46.94-re, ami még így is majdnem 10 EUR/db esés. A cég éves forecastjához képesti tényleges bevétel is elég tragikus képet fest: 2.190 millió helyett mindössze 1450 millió euróval számolhatnak.

A Ubisoft vezetősége az „jelentős lefelé történő újratervezés” okai tekintetében nem köntörfalazott: a cég mindkét idei játéka, az egyébként egész korrekt The Division 2 és az elég gyenge Ghost Recon Breakpoint „sem teljesítették a cég elvárásait”, ami konkrétan azt jelentette, hogy anyagilag kapitális bukta volt mindkét játék. Míg a The Division 2 esetében még annyira nem jellemző az összecsapottság, viszont a Ghost Recon Breakpointnál már annál inkább, ezért, hogy a cég ne kövesse el ugyanazokat a hibákat, a Gods & Monsters, a Rainbow Six Quarantine, a Skull and Bones és a nagyon várt, új Watch Dogs rész, a Watch Dogs Legions megjelenését is elhalasztotta – ahogy erről tegnap is írtunk.

Természetesen a Ubisoft vezetősége „továbbra sem adja fel”, mert nagyon bíznak abban, hogy ezek a címek aztán szépen beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, így visszaszerzik majd a befektetők alaposan megtépázott bizalmát.

Mindamellett azt is hozzá kell tennünk, hogy a tőzsde világát tengernyi más információ, vagy esemény is befolyásolja, így az is elfordulhat, hogy a Ubisoft gyászos év végi játékai és azok piaci szereplése ellenére is szépen visszakapaszkodnak rövidesen a cég részvényei.

Forrás: 3djuego

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu