Keményen megbüntették az orosz és arab játékosok a Call of Duty Modern Warfare-t

Nem csípték, hogy az országukat a Call of Duty: Modern Warfare „negatív módon” állította be.

Miközben a kritikák agyondicsérték a Call of Duty sorozat legújabb részét (nekünk is nagyon tetszett), addig jó pár orosz és arab nemzetiségű rajongó felháborodott a kampány sztorijának bizonyos elemein, éppen ezért úgy büntették meg a játékot, hogy Metacritic-en lehúzták a user score-t.

A sztori során a játék egyik főszereplője, Alex CIA ügynök és egyben az amerikai hadsereg tagja is, és nyílt konfrontációba kerül az USA oldal különféle terrorista szervezetekkel. Az egyik ilyen szervezet egy képzeletbeli közel-keleti országban él, a másik pedig orosz, illetve az orosz távolkeleti agressziót alapvetően rendkívül negatív fényben tünteti fel a játék.

Mindez nem nagyon tetszett az ezekben az országban élő gamerek egy részének, így a hasonló esetekben történő Metacritic-büntetés nem is maradt el. Nagyon keményen lehúzták a játékot: PS4-en 3.1-re, Xbox One-on 3.2-re, PC-n pedig 2.1-re. Nem is rejtették véka alá, hogy emiatt kapta a savat a játék: sok kommentárban olvashattunk, olyanokat, hogy a játék „szembe köpi az orosz népet”. Némi frusztrációt okozhat az is persze az ottani gamereknek, hogy Oroszországban PS4 platformra le sem lehet PS Store-on keresztül tölteni a játékot.

Nem ez az első eset, hogy a dühös játékosok lehúznak Metacritic-en egy címet a konkrét játékélményen túl, nem is olyan régen az általunk is nagyra értékelt Astra Chain járt így, hogy egy 8.7-es kritikai átlag mellett a gamerek tekintélyes része azért húzta le a játékot, mert az Nintendo Switch exkluzív és más platformon nem jelenik meg.

Forrás: The Nerd Sta

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu