Hivatalos: vissza fog térni az Electronic Arts a Steamre! [VIDEO]

És az Electronic Arts (akiknek a jövőbeli stratégiája még külön megemlítésre kerül) pont ugyanazt a módszert fogja alkalmazni, amit a Ubisoft is tett addig, amíg nem döntöttek úgy, hogy jobb nekik az Epic Games Store-exkluzivitás.

Az Electronic Arts hivatalosan is bejelentette, hogy nem csak az EA játékai fognak a Steamen újra felbukkanni, hanem még az EA Access előfizetéses szolgáltatás is elérhető lesz Gabe Newellék digitális üzletén keresztül. És sokat nem is kell várni az első játékra: az első fecske az Electronic Arts játékai közül a Steamen a Star Wars Jedi: Fallen Order lesz, és már elő is lehet ott rendelni. Ugyanúgy fog menni a rendszer mint a Ubisoftnál: míg ott a UPlay használata kell, így itt az Origin jelenléte lesz szükséges, mivel azon keresztül fog menni a Respawn játéka (amihez természetesen Denuvót ad a kiadó, mert szerintük a plusz DRM szükséges a 6-8 millió példány eladásához március végéig, szerintünk pedig csak egy jó játék fejlesztése kell hozzá, lásd CD Projekt RED).

„Ez egy izgalmas partneri kapcsolat kezdete a Valve-val, ami révén világszerte újítani fogunk a PC-s játékosoknak. Az előfizetéses rendszerünkön, a remek játékainkon, és további dolgok révén izgatottak vagyunk, hogy összehozhatjuk a Steames és az Origines játékosok közösségét, hogy a legjobb játékokhoz hozzáférhessenek bárhol és bármikor, ha játszani szeretnének,” mondja Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója egy sajtóközleményben. „Ez egy jó nap a játékosoknak. Izgatottan kötünk partnerséget az Electronic Artsszal, és nem csak azért, hogy a remek játékaikat és az előfizetéses szolgáltatásukat elhozhassuk Steamre, de azért is, hogy egy eddig példátlan módon felnyithassuk egymás közösségét úgy, hogy az kedvezzen világszerte a játékosoknak és a fejlesztőknek egyaránt,” teszi hozzá Gabe Newell, a Valve vezére. Az előfizetés alatt az EA Accessre gondolnak, ami jelenleg PlayStation 4-en és Xbox Oneon fut. Ez a Steamen 2020 tavaszán fog elindulni: havidíjért egy nagy játékkínálathoz lehet hozzáférni.

És ha már szóba került a Star Wars Jedi: Fallen Order, íme annak launch trailere, hiszen a Respawn egyjátékos kalandozása november 15-én fog megjelenni PlayStation 4-en, Xbox Oneon és… most már örömmel mondhatjuk, hogy az Origin mellett Steamen is PC-n.

Forrás: Gematsu,

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu