A fejlesztők nem tágítanak a Call of Duty: Modern Warfare megosztó elemei mellől

A GameSpotnak adott interjújában Taylor Kurosaki, a Call of Duty: Modern Warfare játék narratíváért felelős rendezője megvédte a fejlesztőcsapatot a való életben bekövetkezett események felhasználásával kapcsolatban.

A Call of Duty: Modern Warfare során felbukkan a Highway of Death nevű út. A magyarul a Halál autópályájaként nevezhető út a hegyekbe vezet, ami a játék egyik karaktere szerint azért lett az oroszok által lebombázva (az oroszok antagonisztikus ábrázolása miatt sokan negatív kritikával illetik amúgy az idei Call of Duty-t…), hogy senki se tudjon elmenekülni. Ez az út a való világban az első Öbölháborúban az amerikaiak és azok szövetségesei szerint azért lett lebombázva, hogy szerintük itt ne tudjanak meghátrálni az iraki katonák, de sok szemtanú szerint a bombázás áldozata lett sok család, menekült, illetve a harcokban nem részt vevő személy is… és az, hogy most az oroszokat nevezik meg a játékban az elkövetőként, a történelem újraírásaként van kezelve sokak által, de Kurosaki szerint nem ez volt az Infinity Ward célja.

„Szerintem sokszor meg tudnád találni a Halál autópályája kifejezést több esetben is. Azért kitalált ország [a játékban] Urziksztán, mert olyan témákat veszünk, amiről azt mondjuk, hogy az utóbbi ötven évben szerte a világban több országban újra és újra és újra bekövetkezett. Nem csináltunk egy szimulációt egy bizonyos országból, vagy egy meghatározott konfliktusból. Ezek csak témák, amik újra és újra megtörténnek, sokszor ugyanazokkal a játékosokkal [részt vevőkkel]. Egyik oldalt sem ábrázoljuk jóként vagy rosszként. Ha visszamész és újrakezded a küldetést, Farah erről a helyszínről beszél, mielőtt a küldetés elkezdődne. Szóval a Halál autópályája nem ennek a küldetésnek a következménye, hanem már ilyen volt. Ha megnézed a környezetbeli történetmesélést, már vannak lebombázott járművek, és minden ilyesmi, ami az előző epizódokhoz kapcsolódik,” mondja Kurosaki.

Úgyhogy az Infinity Ward nem rossz szándékkal ült neki a történetnek, ami azért így is megosztotta a közönséget rendesen.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu