Overwatch 2: egyről a kettőre lépő csapatos FPS [VIDEO]

A BlizzCon nagy bejelentései közül szinte mindegyik kiszivárgott a rendezvény előtt – köztük az Overwatch 2 is – ezúton is jár egy nagy taps a Blizzardnak…

„Az Overwatch 2 egy olyan folytatás, ami mélyebbre viszi a játékosokat az Overwatch világában és történetében, és építkezik az eredeti játék kritikailag is elfogadott, világszintű PVP alapjaira. Az Overwatch 2-ben a játékosok a világ hőseinek bőrébe bújva kooperatív küldetésekben vehetnek részt, hogy közösen harcoljanak az egyre nagyobb, a világot átkaroló veszélyek ellen. A játékosok egymás ellen is megküzdhetnek a kompetitív Overwatch játékmenet új evolúciójában, amiben a játékosok eddigi eredményei és lootgyűjteménye átemelésre kerülnek, és a teljes jelenlegi Overwatch karakterlista mellett új generációs hősök, új, világszerte felismerhető, a játék világát kitágító pályák, egy új Push pályatípus, és további dolgok is lesznek.

A folytatás akcióval teli Story küldetéseiben a játékosok egy új Overwatch hajnalát élhetik át, ahogy Winston, Tracer, és az eredeti Overwatch további tagjai egyesítik erőjüket a hősök új generációjával. A játékosok aktív szerepet töltenek be az Overwatch történetében, ahogy egy globális krízis bontakozik ki egy sorozatnyi intenzív, nagy tétű négyjátékos küldetés során. Ahogy halad a történet, a játékosok eltérő hősökkel állnak össze, és harcolnak a világ megvédése érdekében. A világot a Null Sector kell megvédeniük, és ki kell deríteniük a robotikus hadsereg támadásának okait, továbbá új, világszerte felbukkannó veszélyek ellen kell megküzdeniük.

A csata folytatódik a Hero küldetésekben, ahol az Overwatch csapatának túl kell lépnie a határain, ahogy világszerte a robotok inváziójától védik meg a városokat, megküzdenek az elit Talon ügynökökkel, és a világot megtámadó gonosz erőkkel megharcolnak. Ebben a magas szintű újrajátszhatósággal rendelkező módban a játékosok szintet léphetnek a kedvenc shőseikkel, és erőteljes testreszabási opciókat kapnak, ami új erőt adhat a képességeiknek a kooperatív játékmenetben (pl. Reinhardt Fire Strike támadása felgyújtja a közelben álló ellenfeleket, Tracer Pulse Bombja pedig láncreakciót kap), hogy előnybe kerülhessenek a velük szemben állókkal.

Hogy ezek a küldetések megvalósulhassanak, a folytatás jelentős frissítésekkel rendelkező engine-en fut, ami támogatja a kooperatív (és PVP) játékmenethez kellő nagyobb pályákat, továbbá a jelentős változatosságú ellenfeleket és frakciókat, amikkel a játékosok találkozni fognak a küldetéseik során. A játék további vizuális frissítéseket is tartalmaz, hogy a játékosok kedvenc hősei (és az új, Overwatch 2-es kinézetük) részletesebben kelhessenek életre.

Az Overwatch 2 továbbá a sorozat új korszakának kezdetének is tekinthető a világszerte elismert, kompetitív 6v6-os játékmenetben. Azon túl, hogy az eredeti játék összes hősét, pályáját és játékmódját átemeltük (nem beszélve a játékosok eredményeiről és lootgyűjteményéről), a folytatás új hősökkel bővíti a folyamatosan növekvő stábot, kitágítja a világot új pályákkal és helyszínekkel, továbbá az új Push játéktípusban két csapat küzd egymással, hogy egy robot (ami eléggé jó a dolgok tolásában) eltolja a pálya célpontját a másik csapat oldalára.

Az Overwatch 2 megújítja a Blizzard kötelezettségét abban, hogy támogassa a már létező Overwatch-közösséget. A jelenlegi Overwatch játékosok egymás mellett küzdhetnek az Overwatch 2-t játszókkal a PVP multiplayerben. A jelenlegi Overwatch játékosok képesek lesznek az Overwatch 2 hőseivel és pályáin is játszani, hoy biztosan megmaradjon a fő játékos-játékos elleni élmény dinamikája és egészsége az Overwatch 2 korszakában is. További részletek a Blizzard terveiről – beleértve az új hősöket – egy későbbi időpontban kerülnek bejelentésre, ahogy halad a fejlesztés,” írja a Blizzard közleménye.

Szóval lényegében a szebb grafikáért, a PVE-ért, és a sztorimódért kér majd 60 dollárt (18-19 ezer forintot) a Blizzard PlayStation 4-en, Xbox Oneon, Nintendo Switchen és PC-n valamikor, mivel megjelenési dátumot nem közöltek (talán amiatt, mert next-gen verziót is terveznek…?). Úgyhogy picit lehúzásnak tűnik ez így első blikkre… és mivel úgy első blikkre 85 darab képet mellékelt a Blizzard, az picit sok lenne, úgyhogy egy helyen megtalálhatóak itt az AllGamesDelta révén.

Forrás: Gematsu, AGD

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu