Phoenix Point: nemsokára itt az XCOM alkotójának új játéka

A Phoenix Point több kiadásban, és több időpontban fog megjelenni, akármennyire is furcsán hangzik.

Szóval a Snapshot Games játéka egy stratégiai játék lesz az XCOM sorozat alkotójától. Körökre osztott stratégia, amiben „egy rémisztő, földönkívüli veszély” ellen kell harcolni, ami ráadásul mutálódni fog, és fejlődik a taktikázásunkhoz igazodva, amivel „jelentősen változatos kihívások és meglepetések várnak ránk a harcmezőn”.

Mielőtt a dátumra ráfekszünk (vagy inkább dátumokra), nézzük, milyen kiadásokban lesz kapható. A 40 dolláros (eurós, kb. 13 ezer forintos) alap kiadás a játék mellett a digitális kézikönyvet tartalmazza. A 60 dolláros (euróról számolva kb. 21 ezer forintos) Deluxe változat ezeken túl egy asztali háttérképet, egy digitális művészeti könyvet, a The Compediumot [ez valószínűleg a háttértörténet tömör kivonatát jelenti a szóból ítélve – a szerk.], illetve két játékbeli tárgyat, a Living Gun készletet és a Chitin pajzskészletet kapjuk. A 80 dolláros (euróról ez kb. 26500 forint) Ultra verzió pedig lényegében a Deluxe Edition és a Season Pass párosával jön.

Öt DLC lesz, ami egyenként vásárolva 40 dollár lenne, de a Season Pass maga mindössze 30-ba fog kerülni (euróról számítva tízezer forint). A Blood and Titanium (5 dollár), a Legacy of The Ancients (10), a Festering Skies (10) rendelkezik csak névvel, a 4. (5) és az 5. (10) DLC még nem. Előrendelői bónuszként a digitális soundtracket, és Mokushitól az AM3 albumot kapjuk digitálisan ajándékba.

A Phoenix Point először PC-n fog megjelenni, Epic Games Store-exkluzívként, mégpedig december harmadikán, magyar idő szerint este hét órakor. Ezután jön az Xbox One, ahol 2020 első negyedévében fog felbukkanni a játék, végül valamikor a jövő év folyamán számíthatunk a PlayStation 4 portra. Amúgy azt kiemelnénk, hogy a játék alig kerül többe mint maga a Season Pass, ami igencsak furcsa üzleti stratégiára vall… Ja, és a végén azért kiemelnénk, hogy az információkat a Snapshot Games bejelentő posztjából vettük át.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu