További információk a Diablo IV-ről; jók és rosszak egyaránt

A Blizzard következő játékainak egyikéről, a Diablo IV-ről többet is megtudtunk a BlizzCon során.

„A [játék] fejlesztőcsapata a Diablo 2-t élvezi a leginkább, és ami a leginkább rezonál velünk, az a sötétség faktora. Ezt gondoljuk a valódi Diablónak, és azt akarjuk, hogy ezt a hangot megüthessük,” mondja Matt McDaid, a Diablo IV vezető művésze. „Junji Ito, és néhány eleme [a stílusából], ahogy az evilági dolgokat kiforgatja, és ahogy horrorisztikus dolgokat ad hozzájuk… aztán a Cthulhu mítosz, és annak horror elemei, főképp az ismeretlentől való félelem,” mondja Jason Roberts, a vezető küldetéstervező, aki ezzel a kommenttel felfedte, hogy a Diablo IV stílusát Junji Ito, egy japán mangaművész (Uzumaki, Gyo, Tomie…) inspirálta.

És akkor most egy rossz hír: a Diablo IV sem fog rendelkezni offline móddal. Azért a sem kifejezés, mert már a harmadik rész sem volt offline PC-n. (Bezzeg a konzolosok kaptak offline módot, értjük mi, hogy miért van ez – nem akarnak kalózkodást…) „Nem fogunk offline módot támogatni, de ahogy korábban is mondtam, a Diablo IV-ben semmi sem fog kötelezni arra, hogy csapatban játssz: szólóban játszhatsz, és a dungeonök, továbbá a kampány küldetéseinek területei is privátok maradnak,” mondja Angela Del Priore. De ezúttal a PlayStation 4 és az Xbox One (és legyünk őszinték, a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett is, hiába nem jelentették még ezekre be a játékot…) is internetkapcsolatot fog igényelni.

A Diablo IV-ben visszatér a druida, aki több állattá is át tud változni – például egy medvévé, ami igencsak erőssé teszi fizikailag őt, de ezzel például biztosan lassabbak leszünk (elvégre mackó koma egy nagyobb testben van). A BlizzConos demóban csak rövid ideig lehet átalakulni, és cooldownos az átváltozás, szóval nem lehet azonnal visszaváltozni, ha erre lenne igényünk – várni kell. „Jelenleg a dizájnban egy gyors átváltozásként van [a druida], úgyhogy átváltozol egy ideig, majd vissza, aztán átváltozhatsz egy másik formává. Többféle opcióval játszunk, de a demóban időzített,” mondja Roberts.

A Diablo IV-ben nagy eséllyel nem lesz ott a valódi pénzzel (vagy pénzért) használható aukciós ház sem – a Polygonon olvasható, hogy ez egy olyan funkció, amelyhez nem nagyon szeretnének visszatérni. „Sok jó eleme van az üzletelésnek, de akkor, ha tűrtőztetett formában van. Van néhány eléggé szolid ötletünk arra, hogy miként legyen életképes az üzletelés anélkül, hogy félbeszakítaná a játékot,” mondta Allen Adham, a játék felelős producere. Jelenleg úgy tűnik, hogy városokon belül lehet üzletelni, vagy a guild vezetőjén keresztül a loot elosztása révén. Úgyhogy ebből nem lesz pénzkeresés és farmolás, úgyhogy a főképp Kínában (hol másutt?) gyakori farmolás (ami régebben pl. a World of Warcraftban is gyakori volt) kimarad.

A Diablo IV-nek (ahogy az Overwatch 2-nek) nincs megjelenési dátuma, de miért is? „Tudom, hogy béna válasz ez, és igazán sajnálom is, de ez nem valami szupertitkos dolog, hogy utolsóként csak a játékosok tudják meg. Egyszerűen nem tudjuk [mikor fognak kijönni a játékok]. Az fontos számunkra a Blizzardnál mindegyik játékunk esetében, hogy remekek legyen, és hogy a játékosok úgy érezzék, hogy igen, készen van, és itt az idő. Nincs dátumom. Nem idén lesz, ezt többnyire biztos válaszként lehet kezelni. Olyan érzésem van, hogy jövőre megint beszélni fogunk az Overwatch 2-ről a BlizzConon, ha ez segít valamit,” mondja Jeff Kaplan, az Overwatch játékok rendezője.

A Diablo IV PC-re, PlayStation 4-re és Xbox Onera van bejelentve, de mi gyanítunk egy next-gen kiadást is, és ezért nem tudják, hogy mikor fog ez (ahogy az Overwatch 2 is) megjelenni…

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu