Luigi’s Mansion 3: az év legjobb Nintendo Switch-es eladását produkálta az Egyesült Királyságban

Luigi, Mario tesójának új kalandja: a Luigi’s Mansion 3 a Zelda: Link’s Awakening sikerét is felülmúlja.

A Luigi’s Mansion 3 az egyik legsikeresebb játék lett az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben és ha csak a fizikai eladásokat nézzük, akkor Nintendo Switch – amúgy a szigetországban hatalmas sikert aratott – platformján is az első helyre került, megelőzve a korábbi csúcstartót, a Zelda: Link’s Awakeninget. A GameIndustry azért azt is hozzá teszi, hogy mivel csütörtökön kezdték el árulni a játékot és nem pénteken, így 24 óra előnyt kapott az eddig csúcstartókkal szemben. Azért ez az eredmény így is elképesztő, hiszen olyan franchise-okat vert meg a játék, mint a Zelda, vagy a Mario. A Nintendo azonban a GameIndustry szerint nagyon bízott abban, hogy ez a játék egy jelentős Switch siker lehet és mint látjuk, nem is tévedtek.

Bár egészen konkrét számokkal sajnos a GameIndustry sem tudott szolgálni, az már kiderült, hogy míg a Luigi’s Mansion 2 világszerte összesen 5.5 millió példányban kelt el régebbi 3DS-re, addig a Luigi’s Mansion 3-nak csak a fizikai lemezen eladott nyitószámai már most 140%-kal jobban, mint a Luigi’s Mansion 2-nek, erre a periódusra levetítve – és akkor még a digitális eladásokat még nem is számoltuk.

És hogy mi a helyzet az összes platform tekintetében. Nos, ez a rendkívül szép eredmény sem volt elég ahhoz, hogy a Call of Duty: Modern Warfare sikereit megtépázza, ugyanis a toplista élén az a játék szerepel, a Luigi’s Mansion 3 a második.

Tesztünket a játékról (mellyel első voltunk Magyarországon) itt olvashatjátok. Érdekesség, hogy a gamer365.hu és a mi tesztünket leszámítva a magyar gamer sajtó nem nagyon írt még kritikát a Nintendo Switch nagyon várt címéről, amelyet már múlt csütörtök óta lehet a boltokban kapni.

Forrás: GameIndustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu