Visszatérhet a Ninja Gaiden és a Dead or Alive legendás fejlesztője?

Tomonobu Itagaki a Facebook oldalán rakott ki egy üzenetet, amely arra utal, hogy rövidesen hallunk felőle – talán egy újabb Ninja Gaiden?

A híres Ninja Gaiden hack’nslash játéksorozat, illetve Dead or Alive verekedős játékok atyja, Tomonobu Itagaki legutóbb a Wii U-ra készült Devil’s Thirds vezető fejlesztője volt, mielőtt úgy döntött, hogy egy időre búcsút mond a játékiparnak. Ennek talán részben az is lehetett az oka, hogy a Devil’s Third nem volt sem annyira sikeres, vagy jó játék, mint Itagaki korábbi játékai. (Érdekesség, hogy a Devil’s Third multiplayer része egyébként nemrég megjelent PC-re, azonban csak Japánban.)

Most viszont ezekkel a szavakkal jelezte esetleges visszatérését: „Érzem már a hosszú hiányomat. Rövidesen találkozunk!” – írta Itagaki a közösségi médián. Természetesen ezzel a kriptikus üzenettel csak még több kérdést vetett fel, mint amennyi választ adott és azonnal meg is indultak a vad találgatások. Vajon mire lehet számítani tőle? Egy új Ninja Gaiden játékra? Talán a rövidesen Londonban megrendezésre kerülő Microsoft X019 rendezvényen derül erre fény?

A legutóbbi hírünk Itagakivel kapcsolatban – még 2016-ban – az volt, hogy Fog of War címmel készíthet játékot, de ebből végül is nem lett semmi. Nagyjából egy éve arról szó esett, hogy azt ígérte: Olaszországban nyit majd egy új stúdiót, de végül is erről sem tudni semmi. Ezek után tehát azért némi szkepticizmus is vegyül lelkesedésünkbe: vajon a legendás fejlesztő tényleg tervez-e valami konkrétumot, vagy ismét csak hangember, miközben ül a babérjain? Várhatón rövidesen kiderül… (Vagy nem.)

A legutóbbi Ninja Gaidenről, a Ninja Gaiden Sygma 2-ről itt olvashattok.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu