Egy next-gen akciójátékhoz fejvadászik a Square Enix

Nagy dobással készül a Square Enix a PlayStation 5, Xbox Project Scarlett párosára.

A japán Games Talk számolt be először arról, ami a Square Enix japán álláshirdető weboldalán bukkant fel. Itt az olvasható, hogy a Square Enix First Development Division (lényegében az első számú belsős fejlesztőcsapat) egy, még be nem jelentett IP-n dolgozik nagy felbontású konzolokra (ez a kifejezés manapság már nettó hülyeség, hogy ne kerteljünk…). A csapat mögött van azért pár igencsak patinás projekt már: Final Fantasy VII Remake (jó, ez azért még készül…), Kingdom Hearts III, SaGA: Scarlet Grace, Romancing SaGa 3 remaster, Romancing SaGa Re:Universe… És mivel a First Party Development Division konzoloktól kezdve mobilos platformokon át lényegében mindenre fejlesztett, tapasztalat is van mögöttük nem kevés.

Az álláshirdetésben van egy ilyen, hogy „arra összpontosítunk egy nemzetközi csapattal (tele világszerte levő alkotókkal), hogy megvalósíthassunk egy következő generációs akciójáték-élményt, ami túl megy a jelenlegi akciójátékok keretein.” Ezzel egy újabb ígéretes játék készülhet a Square Enix berkein belül. A Kingdom Hearts III titkos befejezéséből adódóan tuti lesz valami új Soráéktól, aztán a Luminous Productions is dolgozik egy új IP-n, Yoko Taroból kinézhetünk egy új NieR játékot, az osakai csapat a Kingdom Heartson túl egy talán már a Dragon Quest XII-t tervezi, Naoki Yoshida (nicknevén Yoshi-P) pedig lehet, hogy már a Final Fantasy XVI-on töri a fejét (ő a Final Fantasy XIV: Shadowbringers producere és rendezője is, szóval a franchise-hoz köthető – ő vezeti a hármas fejlesztői csapatot amúgy, náluk is valami alakul, egy kép is van abból), és akkor nagy esély mutatkozódik a The World Ends With You, illetve a Bravely sorozatok folytatására is.

Csak aztán ne legyen akkora hatalmas bukó az új IP mint ami tavaly volt a The Quiet Man, ami – mindenféle túlzás nélkül – 2018 egyik legrosszabb, ha nem a legrosszabb játéka volt. (Mondjuk a Fallout 76 teljes árú volt, és most annak van egy évi 100 dolláros előfizetéses rendszere IS…)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu