Beszállhat a felhőbuliba a Valve is

A Sony (PlayStation Now), a Microsoft (Project xCloud), a Google (Stadia), vagy az Electronic Arts (Project Atlas) után újabb nagyobb cég, a Valve léphet be a felhő alapú játékszolgáltatásba – ezúttal Gabe Newelléken lehet a sor.

A SteamDB-nek tűnt fel az, hogy a Valve nagy eséllyel a Steam Cloud Gaming szolgáltatáson dolgozhat. Egy Github oldalt is linkelnek a tweetben – ezt itt lehet elérni, és a forráskódban van két idézet, ami lebuktatja a Valve-ot. Ezeket lefordítjuk: „El kell fogadnod a Steam Cloud Gaming függelékének feltételeit a folytatás előtt.”, továbbá „Köszönjük, hogy aláírtad a legújabb Steam Cloud Gaming függeléket. Klikkelj az OK-re a folytatáshoz.” Ez bizony erősen gyanús, ám nem olyan meglepő, ha belegondolunk a trendekbe (nem véletlenül került megemlítésre négy felhő alapú játékokat streamelő szolgáltatás, amiből egy, a PlayStation Now már fut, a Google Stadia a nyugaton heteken belül elstartol, a Project xCloud tesztelése zajlik épp, és az Electronic Arts még nem mutatta be komolyabban a Project Atlast).

A Valve már rendelkezik egy ingyenes szolgáltatással, a Steam Linkkel, amit itt érhetünk el. Ez az app lehetővé teszi számunkra, hogy a PC-s játékokat mobilokra, tabletekre, televíziókra streameljük, de ehhez szükségünk van egy megfelelően erős PC-re. A Steam Cloud Gaming – ami jelenleg még csak pletyka szinjén létezik, hivatalos bejelentés még nincs – lehet, hogy ezt a feltételt veheti ki az egyenletből, így közvetlen riválisa lehet például a Google Stadiának, de a Steam Link technológián alapulhat a jövőben (ha nem kamu az egész, de nem tűnik annak).

A Steam Link esetében le kell a Google Play vagy az Apple App Store valamelyikéről tölteni az appot, majd párosítanunk kell a kontrollerünket hozzá, de Android 5.0+, iOS 11.0+, vagy tvOS 11.0+ kell a megfelelő működéshez. 5 GHz-s WiFi, vagy LAN-kábel is ajánlott a legjobb teljesítmény érdekében. (Akár nem Steames játékot is futtathatunk onnan, csak hozzá kell adnunk a könyvtárunkhoz.) Ez még érdekes lehet felhő szinten.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu