Nagyon könnyű lesz fejleszteni a PlayStation 5-re – állítja a Sony

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint az eddigi konzolokhoz képest minden elváráson túl fog teljesíteni a PlayStation 5, amikor a programozásról van szó.

„Az egyik dolog, ami igazán optimistává tesz engem, az nem más, amit a fejlesztőktől és a kiadóktól hallunk – szerintük könnyű az, hogy a kódjuk fusson a PlayStation 5-ön, és ez minden elvárásukon túltett a bármelyik eddigi PlayStation platformhoz képest,” mondta Ryan a Gamesindustry-nak adott interjújában.

Ryan a PlayStation közösségéről is beszélt, kiemelve azt, hogy mennyire tervez a Sony velük kapcsolatban a generációváltásra: „Ők olyan szenvedélyes, lekötött játékosok, akik egymáshoz kapcsolódnak, és ragaszkodnak a PlayStation iránt, mégpedig olyan mértékben, amit az előző konzolgenerációk során nem láttunk. Ahogy haladunk a következő generáció felé 2020-ban, az egyik célunk – és talán a legfontosabb feladatunk is – az lesz, hogy vegyük a közösséget, és változtassuk át a PlayStation 4-ről a PlayStation 5-re, mégpedig olyan tempóval és olyan méretben, amire eddig nem volt példa,” tette hozzá Ryan. Teljeskörű visszamenőleges támogatás lehet ebből?

„[A játékaink] ezen a generáción, továbbá a következő konzolgeneráció konzoljain is ott lesznek, és ki fogják használni teljes mértékben az új lehetőségeket, amik a gépekkel érkeznek. Ezek igazán érdekesek lesznek a játékosoknak. Jóval gyorsabban lesznek képesek tartalmakat letölteni [ehhez azért kell egy megfelelő internetkapcsolat is… – a szerk.], a játékosok jobb frame rate-et fognak tapasztalni [ez pedig játék-, és fejlesztőfüggő dolog… – a szerk.]. Sok nagyon jó elem van, amik az új masinákkal fognak érkezni,” mondta nemrég Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a nemrég megejtett Ubisoftos pénzügyi jelentés során.

A Sony még nem adott pontos megjelenési dátumot – illetve árat sem… – a PlayStation 5-nek, de legalább már hivatalos a konzol neve, és az is, hogy 2020 végén fog a boltokba kerülni. Egy általunk is már említett pletyka szerint a PlayStation 4-hez képest drágábban lesz majd a következő generációs „játékállomás” kapható.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu