Békés végigjátszás a The Outer Worldsben? Nem lehetetlen [VIDEO]

Pacifista megközelítés az Obsidian legújabb The Outer Worlds játékában… mégpedig a legnehezebb nehézségi szinten.

A YouTube-on találhatjuk Kyle Hinckley, YT-s nevén The Weirdist végigjátszását, amiben ötven videón keresztül tekinthetjük meg, ahogy a Supernova nehézségi szinten úgy jutott el a játék végéig, hogy ő egyetlen ellenfelével sem végzett. És ez már nem az első alkalom a számára: a Fallout 4 esetében is hasonló végeredményt hozott össze, és ott is a legnehezebb nehézségi szinten, a Survivalon érte el. Persze, vannak gyilkosságok a játékban, de ha az NPC-k egymással végeznek, az nem jelenti azt, hogy Hinckley maga húzta volna meg a ravaszt.

„Egy olyan kihívás, amiben a tapasztalatszerzésed egyik módszeréből (harcok, küldetések teljesítése) az egyiket elveszted, igencsak alacsony szinten hagyja a karaktered,” mondja Hinckley a Polygonnak. Így ő a beszédre, a hackelésre, és a zárak feltörésére koncentrált, ám ezekkel nem nagyon tudott megfelelően szinteket lépni, de cserébe a bajtársaira is kiterjesztette a pacifista szabályokat: mindenkit passzív módra állított, hogy ha még lángra kapnának sem tudjanak fegyvert ragadni.

A lenti videóban a Space-Crime Continuum küldetésben van egy terminál, amit két mantipillar bogár véd. Harc közben nem lehet terminálozni. A kábító fegyverét (Shock-Stick) nem meri használni, mert tart attól, hogy végez az egyik bogárral, úgyhogy távolról próbál figyelemeltereléssel élni, de végül lángra kapott ő is, illetve partnere, Vicar Max is. Így végül az időlassítással eljutott a terminálhoz, és használta is, mielőtt a játék úgy regisztálná, hogy harcban lenne a mantipillarokkal.

Úgyhogy az Obsidian néhány hete PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelent The Outer Worlds játékát (ami 2020 elején fog a Nintendo Switchre jönni a Private Divisiont birtokló Take-Two legújabb negyedévi üzleti jelentése szerint) nem csak speedrunnolni lehet (abban is van érdekesség, nem is kevés), hanem békésebben is végig lehet vinni. Csak türelem kell hozzá. Nem kevés, hanem nagyon sok. Az meg nem mindenkinek van.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu