Kazettásodhat a jövőben a PlayStation is

A Sony ismét a Nintendo példáját követheti a PlayStation esetében.

Ez kb. már másfél évtizede így van, ugyanis a Nintendo DS-re jött válaszként a PlayStation Portable (a PSP) – és a DS, 3DS család által alkalmazott kazettás, kártyás megoldás végül a Nintendo Switchben is felhasználásra kerülhet. Most a Switch módszerét követheti a Sony is a jövőben.

Ahogy a PlayStation 5 fejlesztőkészletének kinézetekor is, úgy ezúttal is a holland Let’s Go Digital vette észre a szabadalmat, amit a Sony Brazíliában regisztrált az Instituto Nacional da Propriedade Industrialnál (INPI-nél, lényegében az ottani szabadalmi hivatalnál) Kasznar Leonardoson keresztül, aki pont szellemi tulajdonnal foglalkozik. A PlayStation kazetta dizájnja Yujin Morisawa nevéhez fűződik – ő a Sony Interactive Entertainment céges tervező központjának senior művészeti rendezője, és a PlayStation brandhez köthető mindegyik termékért ő a felelős.

Az érdekesség ott van, hogy a PlayStation 5 esetében már megerősítésre került hivatalosan is, hogy egy Blu-ray meghajtóval fog rendelkezni, ami akár három rétegű lemezeket is olvasni képes (és az ilyen lemezekre akár 100 gigabytenyi adat is felfér). Lehetséges, hogy a Sony tervet változtatott (azért az kicsit meredek kb. egy évvel a konzol megjelenése előtt), de a kazettának megvan azért az előnye: lényegében nincsen olvasási, töltési idő, hanem pillanatok alatt beolvashatóak az adatok róla. (Ezért is volt gyorsabb ilyen értelemben a Nintendo 64 még ’96-ban, míg a PS1 a CD-ROMról eléggé lassan töltögetett.) Handheldre meg nem nagyon van értelme tippelni, mert a PlayStation Vita bukása után (és itt anno kiemelte a cég az okostelefonos és tabletes játékok elterjedését) esélytelen, hogy a Sony közvetlenül meccseljen a Nintendo Switch-csel, ami mostanában szárnyal, amíg a PlayStation 4 és az Xbox One a naplementébe tart.

A PlayStation egyik asztali konzolja sem alkalmazott eddig kazettát (CD, DVD, Blu-ray sorrendben használtak optikai lemezeket idáig), úgyhogy nehéz még kitalálni, hogy a Sony kezd-e valamit majd ezzel a védjeggyel. Hibrid konzol lesz a PlayStation 5?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu