Jövőre érkezhet a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása?

A Nintendo korábban már elhintette, hogy a 2017-es év egyik legkomolyabb játéka, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (ami a Nintendo Wii U talán utolsó, míg a Nintendo Switch nyitócímeinek egyike volt) folytatást fog kapni, igaz, a nagy N nem beszélt még arról, hogy mikor kerülhet erre sor.

„Elmondanám nektek, hogy a Breath of the Wild 2 megjelenése 2020-ra van tervezve, de a Zelda játékok megjelenési dátuma gyakran el van halasztva, és nem csak nyilvánosan, hanem belsőleg is. LOL. Ez nem találgatás, ez nem spekuláció – csak a jelenlegi tervek,” írta a Twitteren Sabi, egy megbízhatónak nevezhető szivárogtató, aki az imént lefordított két tweet alapján tehát ismét belsős információkkal rendelkezik.

Ebben lehet ráció: a The Legend of Zelda: Breath of the Wild első része igen, sokáig volt fejlesztés alatt, főképp a dizájnja, illetve az új engine miatt, de egy folytatás esetében ezekre nem kell annyira sok időt szánni, és maga a fejlesztés is rövidebb lehet, hiszen ezúttal nem kell két platformra fejleszteni, hanem csak egyre (és itt a szeptemberben megjelent, más milliós eladással büszkélkedhető Nintendo Switch Lite-ot nem számoljuk külön!). Korábban pedig volt olyan pletyka, hogy 2019-ben jönne egy 2D-s Zelda (ez meg is valósult a The Legend of Zelda: Link’s Awakening remake-jével), majd egy év múlva jönne egy három dimenziós Linkeskedés.

Persze ez még nincs megerősítve, és azért nem nagyon láttunk eddig olyat, hogy egy Zelda játék kettes számmal kapjon folytatást (leszámítva a Famicom/NES, pontosabban Famicom Disk System korszakot – ott a The Legend of Zelda kapott egy kettes részt azért már több mint három évtizede). A Breath of the Wild pedig nagyon komoly volt – a folytatáson így eléggé nagy figyelem lesz. Ha 2020-ban jön ki, akkor ezzel akar a Nintendo figyelemelterelést a PlayStation 5-től és az Xbox Project Scarlettől.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu