Új nyílt világú játékához keres embereket a Rockstar Games

A Rockstar Games már fejvadászó üzemmódban van. Grand Theft Auto VI? Valószínűleg igen.

A VGC számolt be először arról, hogy a Rockstar Games több alkalmazottat keres, és mivel egy évre vagyunk a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett megjelenésétől, nem csoda, hogy bővíteni akar a csapat egy következő projektjéhez, ami meg nem lepő módon egy nyílt világú játék lesz. A weboldalukon több mint harminc álláshirdetés bukkant fel ugyanis a Rockstar Northban, ami az Egyesült Királyságban található stúdiójuknak felel meg. Több pozíció is nyitott a programozóktól kezdve az animátorokon át a művészek ig.

Az animációs rendszereket programozó álláskínálatban a Rockstar segítséget kér „fejlett animációs rendszerek fejlesztéséhez nagy, nyílt világú, karakteralapú játékokhoz”. Ez erősen úgy hangzik mintha egy Grand Theft Auto címről beszélnének, és mivel korábban több pletyka is felröppent a Grand Theft Auto VI-tal kapcsolatban, lehet, hogy TÉNYLEG ehhez keresnek embereket. Úgyhogy hiába nem mondanak egy betűt sem a Grand Theft Autoról (direkt próbálnak mindenféle hivatkozást elkerülni, és csak általánosságban beszélnek), gyanakodni már van indokunk, nem?

A Grand Theft Auto V-nek hatalmas sikere van amúgy: több mint száztizenöt millió példányban került már a boltokba. Tény, PlayStation 4-re, Xbox Onera, PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is megjelent a GTA V (először a két prev-gen konzolra jelent meg még 2013 szeptemberében – már több mint hat éve volt, hogy repül az idő), ettől függetlenül a játék sikerét nem lehet letagadni annak ellenére sem, hogy valódi pénzzel is lehet kaszinózni benne (kivéve pár országban).

Úgyhogy ha a Grand Theft Auto VI az, amihez keresnek embereket a Rockstarosok, akkor ebben az esetben ne számítsunk kurrens-gen megjelenésre. Jó, a Rockstar igencsak hallgat a játékairól a megjelenésük előtt, de nem tűnik valószerűnek, hogy a hatos „gétéa” PlayStation 4-re és Xbox One-ra is kijöjjön. (A Nintendo Switch-ről pedig ne is beszéljünk.)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu