Joker: hatalmasat kaszált, ma át is léphet egy fontos bevételi határt!

MOZI HÍREK – Hatalmas rekordot döntött meg a Joker: ez lesz az első R-besorolású film, amely ma nagy eséllyel meglépi az egymilliárd dolláros bevételi határt!

Egészen megdöbbentő sikernek tűnik, szint el sem hiszi az ember: a Warner Bros. alig 70 millió dolláros költségvetésből készült, R-besorolású Joker-filmje már átlépte az egymilliárd dollár bevételes álomhatárt! Ekkora profitról konkrétan még a Marvel-filmek egy része is csak álmodni mer!

A Joaquin Phoenix mára már ikonikussá vált főszereplésével készült filmalkotás a mozikba kerülése óta sikert sikerre halmoz, ezen a hétvégén pedig eléri az egymilliárd dolláros összbevételt is, ami eddig páratlannak számít az R-besorolású film körében.

Az Entertainment Weekly írt arról, hogy a legutóbbi számítások szerint a cikk írásakor 999,1 millió dollárnál tartó film valószínűleg már ma, péntek estére, illetve a hétvégén egészen biztosan átlépi az egymilliárd dolláros bevételt. Ezt a rekordot eddig az R-besorolású filmek közül egyedül a Mátrix: Újratöltve közelítette meg a 828 millió dolláros bevételével, amit a Joker jócskán túlteljesített. Annak ellenére, hogy a Bosszúállók: Végjáték idén minden idők legtöbb bevételt hozó filmje lett, bizonyos szempontból a Joker mégis felülmúlta, hiszen egy rendkívül alacsony költségvetésből, már-már „indie”, művészi szupergonoszfilmként érte el ezt a döbbenetes számot.

Todd Phillips filmje egyébként a Velencei Filmfesztiválon is díjat nyert, ezzel meglepve mindenkit, hiszen képregényfilmként nyerte el a fődíjat, majd a mozibemutató során rögtön megdöntötte a Venom októberi rekordját. A szakértők számításai alapján (a költségvetést is beleszámítva) minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmjeként beszélhetünk róla, sőt, még Oscar-jelölésekre is esélyes.

A film kritikáját itt olvashatjátok.

Kritinánkban kiemeltük, hogy „a Joker minden egyes képkockájára a realizmus és árnyalt ábrázolások a jellemzők. Arthur Flecket, illetve a tetteit nem akarja a film „szerecsen-mosdatni”, nem is egy Öngyilkos Osztag-féle 180 fokos nézőpontváltásról van szó, hanem arról, hogy Jokerré válása sokkal érthetőbb, emberibb és logikusabb ebben a hozzá hasonlóan kegyetlen és bekattant világban.”

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu