Tell Me Why: a Life is Strange fejlesztőinek új játéka, LMBT főhőssel [VIDEO]

A Dontnod Entertainment következő játékának, a Tell Me Why bemutatására az X019-en került sor.

„A Tell Me Why, ami Alaszka egyik kisvárosában játszik, egy intim, életszerű történet során egy rejtély közepébe visz téged, ahol Tyler és Alysom Ronan, a két iker a hihetetlen kapcsolatát használja arra, hogy egy kedves, de problémás gyerekkor emlékeit felelevenítsék.

„A játék fő mechanikája a speciális kapcsolat, ami Tyler és Alyson között van, és ez egy olyan téma, ami erősen kötődik a Dontnod történetmesélési megközelítéséhez. A történet során a játékosok felfedezik az ikrek eltérő emlékeit a kulcsfontosságú eseményekről, és döntenek arról, hogy melyiküknek higgyenek. Végül a játékosok által meghozott döntések fogják meghatározni az ikrek kötődésének mértékét, illetve az életüket a jövőben,” mondja Florent Guillaume, a Tell Me Why rendezője.

Tyler és Alyson is játszható karakter, és egyenértékű hős a történetben. „Mindkettőjüket szeretjük, és különösen hálásak vagyunk a Microsoft teljes támogatásáért, nyíltságáért, és a segítségért Tyler személyazonosságával és karakterével kapcsolatban, ugyanis transznemű fiú,” teszi hozzá Guillaume.

A Dontnod szorosan együttműködött a Microsofttal és a GLAAD-dal, egy, az LGBTQ-val kapcsolatos médiaszervezettel, hogy Tyler hitelesen képviselje a transz élményt, ami révén egy hihető, többdimenziós karakter lett. Tyler továbbá az első játszható transzgender videojátékos hős egy nagy stúdiótól és kiadótól. „Tyler egy teljes értékű, gyengéd karakter, akinek a története nem lett egyszerű transz szóképekre egyszerűsítve. Egy játszható fő transz karakter megalkotása, és a törődés, hogy eltaláljuk, felemeli a jövőbeli LGBT-bevonással kapcsolatos lécet a játékokban,” teszi hozzá Nick Adams, a GLAAD transzgender-képviselés rendezője.

A Tell Me Why története három fejezetből áll, amik egy tiszta, kiszámítható menetrend során fognak megjelenni. A Dontnod szenvedélyes a közösségépítéssel és a közönség lekötésével kapcsolatos lehetőségek iránt, amik az epizodikus történetmeséléssel jönnek, de az innováció és a fejlődés iránt is elkötelezett. „Meghallgattuk a narratív kalandjátékok rajongóit, és tisztán hallottuk, hogy mennyire fájdalmas tud lenni az epizódok között levő kiszámíthatatlan rések. Örömmel jelenthetjük be, hogy az egész Tell Me Why történet 2020 nyarán fog megjelenni,” mondja Peter Wyse, az Xbox Game Studios Publishing általános menedzsere,” olvasható a Microsoft weboldalán.

A Tell Me Why tehát próbál nyitni, de majd meglátjuk, hogy mennyire lesz élvezetes a játék – 2020 nyarán fog megjelenni Xbox One-ra és PC-re (Windows 10, Steam).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu