Nicolas Cage saját magát alakítja egy róla szóló filmben

MOZI HÍREK – „Az óriási tehetség elviselhetetlen terhe” című metadráma Nicolas Cage kilencvenes évekbeli korszakáról szól.

Nicolas Cage érdekes színfolt a sztárok között: sokszor borzalmas filmekben túljátszott szerepeivel, egyre lepukkantabb külsőjével már szinte igazi mémmé vált, sőt, sok mém is készült róla. („You don’t say?!”) Az egykor igencsak jó nevű színész, aki többek között a David Lynch klasszikus A vadszívű, az Ál/arc, a Tolvajtempó, és a Las Vegas, végállomás című filmekben is emlékezetes alakításokat vállalt, egyre jobban csúszott le, B, majd igazi „ZSÉ” kategóriás filmekbe.

„Az óriási tehetség elviselhetetlen terhe” valószínűleg egyfajta fricska lesz saját magának. A forgatókönyvet Tom Gormican és Kevin Etten írják és Gormican rendezi. Cage-nek egy olyan életszakaszát ismerhetjük meg a kilencvenes évekből, amikor kétségbeesetten próbált Quentin Tarantino egyik filmjében szerepelni. Ez alatt az időszak alatt tinédzser lányával él és ahogy talán sejthető is: a apa-lánya kapcsolatuk közel sem rózsás. Cage itt a saját „kilencvenes évekbeli, egoista énével fog majd beszélgetni” (á la Karinthy Frigyes: Találkozás egy fiatalemberrel) és leszúrja saját magát, hogy miért játszik olyan vacak filmekben.

(Tegyük hozzá: ez a trend a nemrég elkészült Mandy című horrorfilmet leszámítva nem sokat változott, szóval a fiatal Cage is visszaszólhatna az 55 évesnek, hogy: „Miért, te később mit értél el, öreg???”)

Érdekesnek hangzik? Ez még csak a jéghegy csúcsa! A sztori szerint az egyre lecsúszottabb Cage tele van iszonyatos adósságokkal, amikor is felkérik, hogy egy mexikói milliárdos születésnapi partiján vegyen részt, aki nagy rajongója a „sztárnak”. A milliárdos maga írt egy forgatókönyvet, melyről szent meggyőződése, hogy az fogja majd a színész erősen hanyatló karrierjét ismét fellendíteni.

Többet nem akarunk elárulni a sztoriból (amit a Movieweb jól elspoilerezett, szóval ne olvassátok végig azt a cikket), még csak annyit tennénk hozzá, hogy szerepet kap benne a mexikói kartel, a CIA, és Cage volt felesége is, továbbá Cage egykori klasszikus filmje, a Tolvajtempó is inspirál pár jelenetet.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu