Menu

NPD 2019 október: már a csúcson az idei Call of Duty

A Call of Duty: Modern Warfare-ről korábban már tippeltük, hogy október végére már az Egyesült Államok legjobban fogyó idei játéka lesz – ez bekövetkezett: az amerikai NPD csoport közölte az októberi jelentést.

Kezdjük a kötelező adatokkal: 2019 októberében a játékiparra 1,03 milliárd dollárt költöttek az amerikaiak összesen, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 34%-os visszaesés. A hardverek tekintetében 41%-os, a játékértékesítés terén pedig 22%-os csökkenés van, míg a kiegészítők, kártyák esetében csak (?) 4%-os csökkenés van. Azért tavaly októberben ott volt egy bizonyos Call of Duty: Black Ops IIII és egy Red Dead Redemption 2 is – ahhoz képest pedig ennek a generációnak a végén érdemlegeset már nehéz felmutatnia.

A konzolok tekintetében ismét a Nintendo Switch győzedelmeskedett, de még ennek sikere sem volt képes megállítani a generáció végén már megszokottnak tekinthető zuhanást (a Switch nélkül valószínűleg jóval 50% feletti csökkenést láthatnánk). A PlayStation 4 pedig az első hat évében azért kiemelkedőt mutat: a harmadik legjobb konzol már ebben az időszakban, és csak a PlayStation 2 és a Wii fogyott jobban nála. És mivel idén már nem nagyon koncentrált exkluzív játékokkal a Sony a PlayStation 4-re (Days Gone, Concrete Genie, Death Stranding, igaz, Kojima játékából a megjelenés előtt bejelentettek egy PC portot…), ennél messzebb már csak 2020-ban mehet (Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II, Nioh 2).

Nézzük a hónap top 20-as listáját:

 1.         Call of Duty: Modern Warfare 2019
 2.         The Outer Worlds
 3.         Luigi’s Mansion 3*
 4.         Madden NFL 20
 5.         NBA 2K20
 6.         Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint
 7.         WWE 2K20
 8.         FIFA 20
 9.         Borderlands 3
 10. Ring Fit Adventure
 11. The Legend of Zelda: Link’s Awakening*
 12. Mario Kart 8*
 13. Minecraft#
 14. Grand Theft Auto V
 15. Mortal Kombat 11
 16. Overwatch
 17. Super Smash Bros. Ultimate*
 18. Code Vein
 19. Red Dead Redemption II
 20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*

 

(* – digitális értékesítéseket nem vették figyelembe. # – csak a PlayStation 4 és az Xbox One digitális értékesítéseit számolták bele.)

 

Nincs nagyon meglepetés: a Call of Duty: Modern Warfare jött, látott, és tarolt, a The Outer Worlds behúzta a dobogó második helyét, és a Nintendo Switch is örülhet a Luigi’s Mansion 3., illetve a Ring Fit Adventure 8. helyének. És az Infinity Ward játéka már MOST 2019 legjobban fogyó címe lett, így a Call of Duty az előrejelzéseknek megfelelően be fogja húzni az első helyet az év végére.

A novemberi hónapban a Switch valószínűleg ismételten tarolni fog (igaz, a Pokémon Sword/Shield esetében vannak kritikák), de a PlayStation 4 oldalán ott lesz a Death Stranding is – úgyhogy ettől a két címtől elvárhatjuk, hogy a toplistán ott legyenek.

Forrás: Venturebeat, Venturebeat, Venturebeat

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu