Xbox Scarlett: a Microsoft nem izgatja magát a PS5 konkurenciája miatt

A Microsoft szerint az Xbox One X-szel már most az övék a legjobb konzol a piacon, nagyon nem kell tehát aggódniuk a jövőre nézve sem.

Aaron Greenberg a Microsoft egyik szószólója árgus szemekkel követi a cégén belüli játékdivíziót. Ezúttal a Project Scarlettről beszélt a várható elsődleges konkurencia, a PlayStation 5 tekintetében a sajtónak.

„Nem aggódunk a PS5 miatt” – nyilatkozta Greenberg a Kotaku portálnak adott nyilatkozatában. „Mi maximálisan a vásárlókra fókuszálunk, ez nálunk a legfontosabb szempont és a konkurenciára ez annyira nem jellemző. Úgy gondolom, hogy a Sony egy nagyszerű cég, a PlayStation nagyon erős brand és megingathatatlan jelenléte van a piacon, mi pedig nagyra becsüljük azt, amit elértek.”

„Ugyanakkor mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a világ legerősebb konzolját gyártottuk le az Xbox One X-szel, arról nem is beszélve, hogy rengeteg belső stúdiónk van, és még innovatívok is vagyunk olyan streaming megoldásokkal, mint a Project xCloud.” Az olyan ügyek tekintetében kell még ráerősítenünk, mint a japán cégekkel való megállapodások…

No és mi a helyzet a szoftverrel? Redmondban elismerték már egy ideje, hogy ez az a pont, ahol „van még hova fejlődni”. „Azt megígérhetjük, hogy a játéktípusok terén is nagyobb változatosságot nyújtunk majd, illetve a japán fejlesztőkkel a jövőben jobban tartjuk majd a kapcsolatot, itt például a Yakuza-sorozatra, vagy a Final Fantasy-re gondolok az Xbox Game Pass tekintetében, vagy a teljes Kingdom Hearts-sorozat Xboxos megjelenésére. Hallgattunk a rajongókra ezen a téren és itt az idő, hogy véghez vigyük a terveinket.” – tette még hozzá Aaron Greenberg.

Az Xbox egyébként a jövőben csökkenteni fogja a stúdiók felvásárlását és jobban koncentrál a belsős csapatok játékfejlesztéseire.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu