PlayStation 5: egyre nagyobb esély van a bővíthető SSD-re

A Sony Interactive Entertainment levédetett szabadalmai újra és újra lebuktatják a céget arról, amit a PlayStation 5-tel tervezhetnek (és itt direkt feltételes módot használunk: nem minden szabadalomból lesz végül valami).

Nemrég írtunk arról, hogy a Sony egy kazettás megoldásra is szabadalmat regisztrált Brazíliában. Nos, megtették azt Japánban is, és ezt is a holland Let’s Go Digital tette közzé. Nézzük is, hogy mit írnak a szabadalom jellemzésében: „Ez egy [adat]rögzítő médium, ami többféle adatot képes rögzíteni (például karaktert, képet, animációt, hangot, és programot). A játék konzolján biztosított nyílásba behelyezve a kazettán elhelyezett tűk segítségével a kazettán rögzített adat beolvasásra kerülhet.” Ez egyértelműen egy olyan jellemzés, amiben az írható (!) ÉS olvasható adathordozóról van szó, és egy kazettába el lehet helyezni azért egy SSD-t. Ezzel pedig kizárhatunk egy handheld platformot, mivel nem tűnik valószínűnek, hogy a PlayStation Vita nyugati (!) bukása a Sony ismét próbálkozzon.

Egy másik védjegy is felfedezésre került Japánból – ez a DualShock 5 (nem hivatalos név, de milyen más nevet adna a Sony a kontrollernek…?), ami elsőre igencsak hasonlít a DualShock 4-re, de egyrészt nincsen LED csík rajta, de nagyobbak a ravaszok (amik ráadásul adaptívak lesznek), eltérőek az analóg karok, és egy módosított, bemetszett tapipad lenne rajta, nem beszélve a PlayStation gomb alatt elhelyezésre kerülő mikrofonról. Már hallottuk a Sony-tól azt is, hogy a DualShock 5 hangszórója is jobb minőségű lesz a jelenlegi kontrollerhez képest. Készült pár összehasonlító kép is, így egymás mellett megtekinthetjük a DualShock 5 és a DualShock 4 tervrajzait is – ezek a ResetEráról származnak.

A PlayStation 5 tehát EBBEN nem megy az Xbox Project Scarlett után, hiszen arról már hivatalos az infó (amit mi is lehoztunk), hogy visszamenőleg a perifériák, így a kontrollerek is támogatottak lesznek a next-gen Xboxon. Ebből a 2020 végén talán 500 euróért boltba kerülő PlayStation 5 is talán tanulhatna.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu