Alulteljesített az előrendeléseivel a Google Stadia

„Monumentális bukás” lehet még ebből, de a Google Stadiát nem lehet olyan könnyen leírni.

A Google Stadiával mostanában eléggé sokat foglalkoztunk, és nem azért, mert errefelé talán egy évig még nem is lesz elérhető a Google játékok streamelésére alkalmas szolgáltatása. Addig pedig ki tudja, mi lehet: „Ma elindult a Google Stadia, és már most egy monumentális bukásnak néz ki. (Egy érintett személytől hallottam, hogy az előrendelések mennyisége az elvárások alatt van. A kérdés az, hogy megállítják-e a játékok értékesítését, és átváltanak-e egy „mindent fogyaszthatsz” előfizetéses modellre? Vagy hagyják meghalni? Nem hiszem, hogy a Google ilyen gyorsan feladná a Stadiát – több játékstúdiót is építenek ezen sorok írásakor -, de mindig is ostobaság volt, hogy azt hitték, teljes áron értékesíthetnek játékokat ezen a platformon. Fordítaniuk kell [a helyzetükön] még akkor is, ha a néhány legnagyobb AAA játékot el is veszítik ezzel,” írta a Twitteren a Kotakunak író Jason Schreier.

Persze, a Google Stadia Founder’s Edition kiadása mind elfogyott (ezt helyettesítette a Premiere Edition), de ez magában sokat nem jelent, ugyanis a Google nem árulta el, hogy pontosan mennyi készült az alapítói kiadásból – ha ezer, akkor persze, hogy elfogy, ha egy millió, akkor meg talán nem lennének rosszak az előjelek. Egy köztes érték lehet, de így az a helyzet, hogy a Google talán túlbecsülte az érdeklődést a Google Stadia iránt. (A Founder’s Edition ugyanis kb. negyed év alatt fogyott el, ami… nos, nem kevés idő.)

A Google ötlete tényleg badarság, hogy hatvan eurót, azaz a teljes árat elkérik azért, hogy ott „megvegyük” a játékot, amihez így hozzáférhetünk, ha van egy aktív előfizetésünk. (Ha pedig nincs, na, akkor van pénzkidobás az ablakon.) Egy előfizetéses modellen felül a játékokért az ekkora mértékű fizetés már tényleg túlzás. És akkor még nem is mentünk bele a teljesítménybeli bukkanókba, amikről tegnap szó esett.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu