Újabb összeférhetetlenség van a Death Stranding körül?

Legutóbb arról volt szó, hogy Japán vezető videojátékos magazinja, a Famitsu révén kerülhetett ilyen ügybe a Kojima Productions játéka, a Death Stranding. Most már a nyugaton is ilyen gyanú állhat fenn…

A The Game Awards jelöltjeinek listája már publikálásra került, és a listán ott van többször is a Death Stranding. Hideo Kojima játéka nem kevesebb mint nyolc kategóriában lett jelölve díjra, ami rekorddöntő a The Game Awards történetében. Bár ez önmagában még nem lenne akkora nagy baj, az a helyzet, hogy a rendezvény mögött Geoff Keighley áll, aki köztudottan Kojima jó barátja, és ő a Death Strandingben is felbukkant…

Emiatt nem csoda, ha néhányan elkezdték Keighleyt faggatni erről a Twitteren. „Geoff Keighley egy mozdulattal teljesen irrelevánssá tette az idei The Game Awardsot. Becsültem az erőfeszítéseit, hogy legitimálja a videojátékokat ezzel a rendezvénnyel, de így elvesztette a játékosok közösségének becsületét, mert az befolyását arra használta, hogy egy fejlesztőnek kedvezzen,” írja egy illető, amire Keighley úgy válaszolt, hogy „Nem én szavazok a jelöltekre, hanem egy nyolcvan tagból álló médiatestület választja ki azokat!”.

Egy nyolcvan tagú, nemzetközi stábról van szó, és bár a közönség szava is számít, nem az ő szavuk a döntő, ugyanis a közönség voksai mindössze tíz százalékot tesznek ki, úgyhogy végül is a nemzetközi sajtóbrigád szava ér többet a játékosokénál.

Persze nem tudni, hogy Keighley mennyire sáros az ügyben, de ez azért valamilyen formában összeférhetetlenségnek tűnik – és ha esetleg a Death Stranding valahogy behúzza az év játéka díjat a 2019-es The Game Awardson, akkor bizony az internet elég komolyan fel fog háborodni (joggal) ezen. (És valószínűleg akkor is, ha a nyolc kategóriából legalább kettőtt elvisz a Kojima Productions alkotása. Egy még nem lenne olyan feltűnő.)

Az idei The Game Awards számunkra már megint eléggé szerencsétlen időpontban lesz, ugyanis magyar idő szerint december 13-án, hajnali fél háromkor fog kezdődni.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu