Jobban futnak a játékok a PlayStation 5-ön, mint az Xbox Project Scarletten?

Bár még mind a két következő generációs konzol, a PlayStation 5 és Xbox Project Scarlett  megjelenése kb. egy évre van (nem tudni pontosan, hogy mikor fognak ugyanis a boltokba kerülni), már hallunk egyet s mást róluk.

A ResetErán Kleegamefan gyakran megoszt pár érdekes gondolat a két next-gen konzolról, és most arról beszélt, hogy a játékok teljesítményének szempontjából a Sony produktuma jobb helyzetben van mint a Microsofté, azaz a PlayStation 5-ön jobban futnak a játékok mint az Xbox Project Scarletten. Igaz, itt kifejezte, hogy azért áll ez fenn, mert a PS 5 fejlesztőkészlete (amit már láttunk képen is) és szoftverei jobb állapotban állnak a riválishoz képest.

„Jelenleg a játékok teljesítménye jobb a PS 5-ön [mint az Xbox Project Scarletten]. Úgy hiszem, hogy ez azért lehetséges, mert valószínűleg a PlayStation 5 fejlesztéséhez szánt hardver és szoftver fejlettebb állapotban van. Teljesen elvárom, hogy a Scarlett utolérje a PlayStation 5-öt, amikor jóval kidolgozottabb fejlesztőkészleteket és szoftvereket küldenek ki [a konzolgyártók]. Azt el kell mondani, hogy a szoftverek terén tradicionális tapasztalata van a Microsoftnak (nem pedig a hardverekkel kapcsolatban!), nagyon is lehetséges, hogy jóval előrehaladottabb DirecX fejlesztési szoftvereket biztosítsanak, hogy így a játékok végül jobban fussanak a Scarletten még annak ellenére is, ha a [konzolban található] hardver kevésbé lenne erre képes,” írja a poszt.

Azért még ki kell emelni, hogy a konzolok specifikációi valószínűleg már kőbe vannak vésve, hiszen közelítünk a konzolok leleplezéséhez (a PlayStation 5 esetében már több pletykát hallottunk arról, hogy februárban kerülhet sor a bemutatóra…), és ilyenkor már nem nagyon lenne célszerű módosítani a hardvert, hiszen így a fejlesztők járnának nagyon rosszul. És már több játék is készül nagyobb kiadóknál – például az Assassin’s Creed: Ragnarok, amiről tegnap beszámoltunk már.

A PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett is 2020 végén fog a boltokba kerülni, ismeretlen áron.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu