Jövőre érkezhet a Resident Evil 3: Nemesis remake-je?

Már több alkalommal is szó volt arról, hogy a Capcom a Resident Evil 2 után a Resident Evi 3-nak is kezelést ad, és erre most eléggé nagy valószínűség van, hogy be is fog következni.

A Spawn Wave néven futó YouTube csatorna és a VGC egyaránt arról tudósít, hogy a Resident Evil 3: Nemesis (ami először PS1-re jött ki – Japánban és Észak-Amerikában még ’99-ben, Európában már 2000 februárjában; jött később egy PC, egy Dreamcast és egy GameCube port is), főszerepben Jill Valentine-nal és a Nemesis névre hallgató Tyranttal, 2020-ban remake-et kaphat. (Ez pedig felveti a kérdést, hogy vajon csak PlayStation 4-re és Xbox One-ra, vagy ezek mellett PlayStation 5-re és Xbox Project Scarlettre is tervezik-e a megjelenést?)

A Spawn Wave ismerős lehet azoknak, akik a FromSoftware játékainak rajongói, ugyanis az Elden Ring hivatalos bejelentése előtt ők voltak az elsők, akik beszéltek erről a projektről, amin Hidetaka Miyazaki, a stúdió vezetője, illetve A tűz és jég dala írója, George R. R. Martin is dolgozott. Emiatt pedig érdemes hinni nekik, és mivel a VGC is beszél arról, hogy az első és a második rész után a harmadik is remake-et kaphat (jó, itt azért trükk van: az első rész esetében a GameCube remake-et alkalmazták a HD remasterhez pár éve…), szinte biztos, hogy nem hoaxról van szó.

Ezzel pedig az a korábbi pletyka, miszerint nem közvetlenül a Capcom készítheti a felújítást, esélyes lehet, így pedig a Resident Evil 8 is ott lehet a tűz közelében, és mivel arról már hallottuk, hogy next-gen játékként tervezi a japán cég azt, valószínűleg arról is fognak majd pletykák érkezni rendesen.

A Resident Evil 3: Nemesis amúgy abban trükkös, hogy eseményei egyrészt a Resident Evil 2 eseményei ELŐTT, majd UTÁNUK zajlódik. (Jill vírusfertőzésen esik át, és Carlos, egy Umbrella zsoldos, emiatt néz el a közeli kórházba, ami rendje és módja szerint felrobban…)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu