Exkluzív játékokat fog kapni a Project xCloud

Stream-exkluzív játékokat kapni a Project xCloud? Igen – a Microsoft már most elhintette, hogy a Project xCloud nem csak hardverben fog erősíteni, hanem a játékkínálatban is.

„[A Project xCloud] exkluzívokkal kapcsolatban korai állapotban vannak a tárgyalásaink a first-party, belsős és a third-party, külsős cégekkel, de most nincsen bejelenteni valónk. Az új tartalmak és az új IP-k fejlesztése 18-24 hónapot vesz igénybe. Az első dolog, amit csinálunk, az az olyan tartalmak fel- és átemelése, amik nem igényelnek fejlesztési változtatásokat, amikor átemeljük azokat a felhőbe. Úgyhogy jelenleg [az xCloud révén] egy olyan platformunk van, ami az Xbox 3000 játékából a mai nap bármelyiket képes elfuttatni,” kezdi a Stevivornak az X019-en adott interjújában Kareem Choudhry, a Microsoft céges alelnöke. Hoppá: erről eddig még egyáltalán nem esett szó – ezzel tehát a redmondi cég közvetlenül a Google Stadia ellen lép a ringbe, hiszen tőlük már hallottuk, hogy lesznek exkluzív címek (és ott az ex-Ubisoftos Jade Raymond [Assassin’s Creed] vezeti ezt a kezdeményezést).

Choudhry kiemelte, hogy nemrég az xCloud SDK-jához (SDK = Software Development Kit – Szoftveres fejlesztőkészlet) nemrég egy cloud-aware funkciót adtak hozzá. Ezzel a játék meg tudja határozni, hogy streamelik-e a felhőből azt, vagy helyileg fut-e. Miét is fontos ez? „Így a játék fel képes ismerni, hogy streamelve van-e, avagy sem, [így a fejlesztőknek lehetősége van] streameléshez köthető változtatásokra, amiket ők meg szeretnének valósítani. Erre példa a betűméret megváltoztatása vagy… akár a hálózati, netes kód megváltoztatása, mivel a játék szervere egy adatközpontban található,” mondja Choudhry.

Végül még elárulta azt is Choudhry, hogy a jövőben az adatközpontok szerverei (amik most Xbox One S alapúak) frissítve lesznek az Xbox Project Scarlett hardverére: „Úgy terveztük meg a[z Xbox Project] Scarlettet, hogy a felhő is a tudatunkban volt, és ahogy látni fogod a konzolos termékcsaládunk fejlődését a következő generációban, a felhő is követni fogja ezt az evolúciót.”

A Project xCloud – ahogy a Google Stadia – nem érhető el hazánkban.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu