Geoff Keighley reagált az összeférhetetlenséggel kapcsolatos vádakra

A The Game Awardson nyolc kategóriában jelölt Death Strandingben ugyanis a rendezvény kiötlője, Geoff Keighley is ott van.

A Kotakun reagált Geoff Keighley a vádakra, amikről mi is beszámoltunk pár napja. Tiszteli és értékeli az aggodalmainkat, és elmagyarázta, hogy mi a helyzet Hideo Kojima és az ő játéka körül. Kojima a The Game Awards tanácsadó testületének tagja, és ez a rendezvény weboldalán is megtalálható, elolvasható. Kihangsúlyozta, hogy a jelöltek listájának felállításában ő nem érintett, és ettől ő igyekszik távol maradni. „Ezért van a kérdezz-felelek kapásból a weboldal tetején, hogy a folyamat tisztázásra kerülhessen. A show producereként közösen dolgozom több szinten is a játékok kiadóival és fejlesztőivel, így a bíráskodást a médiára hagyom, mivel ők széles mértékű kritikai értékelésekkel rendelkeznek,” mondja Keighley.

Kojima tanácsadói posztjáról azt mondja, hogy a tanácsadó testület többnyire azért ül össze, hogy átfogó megbeszéléseket tartson a The Game Awardsról mint egy rendezvény, és hogy annak küldetését valamelyest irányíthassák és fejleszthessék. Hozzátette, hogy a szavazási folyamatban és a zsűritagok kiválasztásában a tanácsadóknak, így Kojimának sincs közvetlen érintettsége.

Legalább reagált az internet által felvetett témákra Geoff Keighley, ami mindenféleképpen jobb, mint a teljes csend az üggyel kapcsolatban. Ha igyekszik tényleg távol maradni a szavazástól és a zsűri testületének kialakításáról, akkor tényleg nincsen ebben az értelemben véve érintettsége. (Hogy aztán mennyi igaz ebből, azt pedig nem tudjuk – az tény, hogy Keighley cameo szerepben ott van a Death Strandingben, így többnyire nem is lehet őt kikerülni a Kojima Productions játékában, ami PlayStation 4-re két hete jött ki, PC-re pedig kb. fél év múlva fog.)

A The Game Awards esetében jó lesz vagy délután aludni, vagy jó erős kávéval készülni, ugyanis nem magyaroknak szánt időpontban fog kezdődni: december tizenharmadikán, pénteken (még ez is?), hajnali fél háromkor. Ott tuti lesz pár bejelentés, szóval ez lesz az év utolsó nagy rendezvénye (mivel nem lesz PlayStation Experience).

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu