Mégis az Activision kezében lenne a Tony Hawk licenc?

Állítólag az Activision azt tervezi, hogy a Tony Hawk’s Pro Skater (röviden THPS) sorozattal kapcsolatban nem készít folytatást (jobb is, ha nem, az 5 bűnrossz volt, és akkor még enyhe kifejezéssel éltünk), hanem régebbi cím(ek?)ből készülhet felújítás.

„Szóval az az Activision remake, amin valami munka már folyik, és amit egy, vagy két hete említettem… remélem, hogy szeretitek a deszkázást,” írja Sabi a Twitteren, akitől pár napja azt hallottuk, hogy a Nintendo most egy 3D-s Zelda játékon dolgozik, ami 2020-ban jelenhet meg. (Az a Breath of the Wild folytatása lesz amúgy.) Ez még önmagában nem sok, úgyhogy nézzük még azt a két későbbi tweetet is: „Elmagyarázom azt, amit a [Discord] szervemen megosztottam: egy Activisionös kontaktom kb. egy hete azt mondta nekem, hogy a Tony Hawk’s Pro Skater első és második részéből demók, prototípusok készültek. Ezek körbejárták a céget. Nem osztottam ezt korábban, mert nem voltam biztos abban, hogy teljes játékú remake-ekről van szó, vagy csak teszt az egész. Ezt csak pár embernek mondtam el. Érdekesség, hogy Liam Robertson megemlítette ezt az információt a podcastjében, lényegében alátámasztotta azt, amit hallottam. Senki sem tudja, hogy mind a két játék teljesen újragyártják, vagy ez csak egy tesztje valami másnak…”

Ott jön be a képbe a címben feltett kérdés, hogy 2015-ben elvileg az Activision Blizzard elvesztette a Tony Hawk licencet – ezért adták ki 2015 szeptemberében a Tony Hawk’s Pro Skater 5-öt, ami egy utolsó pénzszerző próbálkozás volt az IP-nek és a kiadónak (nem nagyon jártak vele sikerrel, maradjunk ennyiben – a fejlesztő Robomodot be is zárták egy éven belül). Úgyhogy érdekes a helyzet: lehet, hogy Tony Hawk, a gördeszkások legendás alakja mégis megállapodott valamiről az Activisionnel a kulisszák mögött?

A THPS 2 (így, rövidítve) legendás játék volt a maga idejében. Ahhoz felnőni pedig már-már lehetetlen feladat lesz!

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu