Lelécelt a Kojima Productions egyik veteránja

És ezúttal a veterán kifejezés nem vicc – közel húsz éven keresztül dolgozott Hideo Kojimával az illető, aki úgy tűnik, hogy most maga mögött hagyta a Kojima Productionst.

A VGC arról számolt be, hogy Kenichiro Imaizumi eltávozott a Kojima Productionstól. Bár az indok emögött nem ismert hivatalosan, a VGC egyik forrása szerint azért történhetett meg Imaizumi kilépése, mert a Kojima Productions több rendezőjével nem értett egyet. És nem nagyon szabad elhanyagolni az ő munkásságát, ugyanis szinte mindegyik nagyobb játékban, amin Kojima dolgozott, ott van a stáblistában a neve. Helyét Shinji Hirano veszi át.

Kenichiro Imaizumi a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty óta az összes Metal Gear játékon dolgozott, ami nem gyenge teljesítmény. Producerként az alábbi játékokban lelhetjük fel a nevét: Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Rising: Revengeance, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, és a PlayStation 4-re november nyolcadikán megjelent, PC-re pedig 2020 nyarának elején érkező Death Strandingben is hasonló munkát végzett.

Úgyhogy a Kojima Productionsről annyit tudunk csak mondani, hogy egy nagy névvel kevesebb. Nem tudni még, hogy Kenichiro Imaizumi innen hova megy, de egy valami biztos: nagyobb nevet veszített a csapat, mint ami számunkra innen a Balkánról látszik. Nem tudjuk azt sem, hogy milyen hatással lehet Imaizumi távozása a csapatra és annak következő projektjeire (Kojima egy horrorjátékot szeretne csinálni, sőt, filmes ambíciói is vannak – mindkét témáról korábban beszámoltunk…)

Úgyhogy ha van dráma, ha nincs (lehet, hogy Imaizumi csak megunta a munkahelyét, nincs ezzel egyedül a világon, pláne majdnem két évtized után), sok szerencsét kívánunk Imaizuminak – ilyen patinás fejlesztési történelemmel biztosan gyorsan el fog tudni helyezkedni valahol másutt. (És most, a következő konzolgeneráció hajnalán biztosan több nagyobb stúdió is örömmel fogadná őt egy next-gen projekthez.)

[a kép a GameInformerről származik]

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu