Új kezekbe került a Slightly Mad Studios; mi lesz így a konzoljukkal?

A Slightly Mad Studios új tulajdonosa nem biztos, hogy folytathatja a csapat konzolos terveit.

A Codemasters lett a Slightly Mad Studios új tulajdonosa – a mostanában a DiRT Rally, a GRID és az F1 játékokat fejlesztő cég 30 millió dollárért vásárolta fel közvetlenül a Slightly Mad Studiost, de a korábbi tulajdonosok akár 65 milliót is kaphatnak összesen, ugyanis a harminc millió előlegnek nevezhető. A felvásárlás után a Slightly Mad 150 fős stábja nem fog csorbulni, továbbá a főhadiszállásuk is Londonban fog maradni.

„A [Slightly Mad Studios] felvásárlása a Codemasterset a versenyzős műfaj globális vezetőjévé teszi. Az AAA minőségre való törekvésük, illetve a szenvedélyük az alkotásaik iránt tükrözik azt, amit mi teszünk. Mind a két cégnek jelentős számú, világszere elismert, sikeres franchise-a van az izgalmas termékfejlesztési tervek mellett, amiket a vezető IP-k, továbbá a játékipar néhány legtehetségesebb tagja támogatnak. A megnövelt Codemasters nagyobb eléréssel és látótérrel fog rendelkezni, nem beszélve a változatos, kiszámítható pénzügyi forrásokról és a lehetőségről, hogy kiemelkedő szórakoztatást biztosíthasson egy jóval szélesebb közönség számára. Üdvözöljük Iant [Ian Bell-t, a Slightly Mad Studios vezetőjét] és a csapatát a Codemasters családjában, és alig várjuk, hogy együtt kezdjünk dolgozni a versenyzős franchise-ok következő generációjának megalkotásán,” írja Frank Sagnier, a Codemasters vezérigazgatója.

A Codemasters felfedte, hogy a Slightly Mad három projekten dolgozik. Ezek egyike a mobilos Project Cars Go, a másik egy licensz egy „blockbuster” franchise-on alapulva (az általunk említett pletykák szerint ez a Fast & Furious, magyarul Halálos iramban lehet), és a harmadik pedig a Slightly Mad saját IP-jének folytatása, ami pedig értelemszerűen a Project Cars 3 lenne.

És egy szó nem esett a Slightly Mad bejelentett, tervezett konzoljáról, a Mad Boxról. Épp ezért gyanakszunk arra, hogy a Codemasters erről a tervről lemondhatott, ugyanis belőlük nem nagyon néznénk ki, hogy konzollal rukkolnának elő. Persze ha nem így van, és megcáfolnak minket, akkor örömmel fogunk arról beszámolni.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu