Így még nem láttuk végigjátszani a Halo 3-at! [VIDEO]

A 2007-ben megjelent Halo 3 az Xbox 360-on akkoriban hatalmas siker volt – és még ma is vannak új módszerek Master Chief történetének végigjátszására.

Ezúttal Super Louis 64 az, aki a YouTube-on hallatlan módon vitte végig a Bungie alkotását. Igaz, ehhez kellett számára egy hónap, illetve eközben 252 alkalommal halt meg, de végig sikerült játszania a Halo 3-at a legnehezebb, Legendary szinten… egy Guitar Hero-kontrollerrel. Egy műanyag gitárral.

Ehhez egy beviteli átalakítót használt, hogy a gitár kontrollert felismerje az Xbox 360. A zöld gombbal balra, a pirossal jobbra mozog, a sárgával ugrik, és a kékkel lő. A gitár másik végén levő gombokkal mozog előre és hátra, de a balra-jobbra célzás is arrafelé került alkalmazásra. Az egészet még megkeveri a narancssárga gomb, amit lenyomva tartva további cselekedeteket lehet megcsinálni. Így a kékkel felhasználhat vagy megnyomhat valamit, a pirossal célozhat, a sárgával gránátot hajíthat, a kékkel pedig közelharcban vághat oda ellenfeleinek. A kontroller másik végén a jobbra célzó gomb lett így a beállításos gomb, és az előre/hátra mozgást a narancssárga gomb lenyomva tartása a fel/le célzásra cseréli.

„A végigjátszás nehéz része az volt, hogy egy FPS-t egy gitárral kellett kezelnem, amin nem volt joystick. Összességében véve kihívás volt, mivel közel egy évtizede nem játszottam a Halo 3-mal. Láttam egy tweetet korábban az év során, amiben valaki arról viccelt, hogy egy szobatársa Adderallt [ez lényegében a kisgyerekek hiperaktivitását lenyugtatni szolgáló gyógyszer, amiben amfetamin van – a szerk.] szedve végigjátszotta a Halo 3-at egy gitárral. Meg akartam nézni, hogy ez lehetséges-e, és kiderült, hogy abszolút megoldható, ha nem zavar, hogy közben a kezeid darabjaira hullanak!”, írta az őrült egyén a Redditen.

A lenti videó huszonkét percben összefoglalja az emberfeletti kísérletet, amihez minden elismerésünk: tényleg kiváló ötlet és elképzelés ez. A Microsoft remélhetőleg felfigyel a srácra – karácsonyra küldhetnének neki egy szeretetcsomagot a kitartásáért.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu