No Man’s Sky pályatervezésre? Nem lehetetlen már ez sem [VIDEO]

Sean Murray és a Hello Games játéka, a No Man’s Sky nem erre való, de mégis lehetséges pályatervezésre is használni azt – és ezt egy nevesebb személy tette meg.

JP LeBretonról van szó. Ő a BioShock vagy a Broken Age egyik tervezője volt, de pár másik játékban pályákat is csinált (Blair Witch Volume II – The Legend of Coffin Rock [2000], Rune: Halls of Valhalla [2001], Rune: Gold [2001], Rune: Classic [2012]), de például a Mr. Friendly nevű Doom modot is ő alkotta meg. Most a No Man’s Sky-t vette elő, ami a minap kapott egy újabb ingyenes frissítést, a Synthesist, amiben új padlócsempék is vannak – és LeBreton pont ezeket használta fel ahhoz, hogy egy olyan pályát valósítson meg a 2016-ban megjelent játékban, amit valószínűleg mindenki ismer.

Doom. E1M1. Igen, az id Software örökös klasszikus FPS-ének legelső pályája krült megalkotásra, holott a No Man’s Sky egyáltalán nem akar a Dreamsszel versenyre kelni (és a korábban a LittleBigPlanetet megalkotó Media Molecule PlayStation 4-exkluzív játéka pont ilyesmire van!), de mégis nagyon jó végeredményt láthatunk a videóban. LeBreton még ezt fűzte hozzá a Twitteren: „Az idei év talán legJP-sebb cselekedetében újraalkottam a Doom E1M1 pályáját a No Man’s Sky Creative módjában. A portál glyphjeit megtalálhatjátok a weboldalamon, ha PC-n játszotok. (Nincsenek démonok – fedezd fel békében!)”

Úgyhogy bár odakinn (és természetesen egy vörös, radioaktív, kövekkel teli bolygón van a pálya) vannak veszélyes ellenfelek, kizárólag látványtúrának nevezhető ezúttal az E1M1, úgyhogy itt nincsenek démonok, shotgunok, továbbá a képernyő alján sincsen ott AZ a bizonyos Doomguy grimasz egy új fegyver felvételekor. LeBreton weboldalát érdemes azért is felkeresni, mert több másik pályát is létrehozott, és szemmel láthatólag érti a dolgát – a No Man’s Sky rajongóinak okozhat pár kellemes percet a munkássága.

De beszéljen helyettünk a videó. (A Doom zenéjét pedig fejben hozzáképzeljük. Már megy is a nyitó riff a fejünkben…)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu