Már a Death Stranding folytatásáról beszél Hideo Kojima

Hiába jelent meg kevesebb mint egy hónapja PlayStation 4-en a Death Stranding (ami még jó fél évre van a PC-s porttól), már most vannak jelek arra, hogy Hideo Kojima szívesen nekiülne egy folytatásnak.

Érdekesség, hogy a Vulture-nek azt mondta, hogy ha erre sor kerülne, akkor mindenféleképpen nulláról kezdene, ami egy folytatás esetében igencsak szokatlan kijelentés. (Például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 esetében – ez akár már jövőre is megjelenhet! – a Nintendonak a hatalmas sikert aratott első rész alapul szolgál a másodiknak, így nem tart olyan sokáig a fejlesztés sem.) Így egy teljesen tiszta lappal valami frisset szeretne alkotni, nem pedig ugyanazt kibővítve, frissítve.

Kojima azt is elmagyarázta, hogy a Death Stranding miért is indít olyan lassan: „Azt akartam, hogy a játékosból Sam legyen, de csak lassan, idővel. A játék elején nem tudja magát irányítás alatt tartani… mint amikor egy baba megtanul járni.” Elmondta még, hogy a BT-ket a gyerekkori események inspirálták. Két éves korában az apja kilökte őt a tengerre egy hajóban, ami nyomot hagyott rajta: „Olyan ijesztő volt. Még mindig kimegyek a tengerre, és néha elmerülök benne… de igazán megijedek a nagy hullámok és a tengeri állatok láttán,” mondja Kojima.

A végére egy spoileres gondolat, így nem ajánljuk a tovább olvasást azoknak, akik még nem játszották a Death Strandinget, de szeretnének nekiülni. Szóval Kojima titkolta az anyja elől, hogy újranyitotta a Kojima Productionst, mert nem akarta, hogy ő emiatt aggódjon. Amikor „egy kicsit sikeresebb lett”, akkor megmutatta volna neki azt, amin dolgozott, csak eközben Kojima anyja elhunyt, és már megbánta, hogy nem mutatta meg neki időben a Death Strandinget: „A játékban levő szellemek – talán a szüleim is közéjük tartoznak, ahogy engem látnak a világban. Ezt a metaforát akartam használni, hogy saját magadban kapcsolódsz azokhoz az emberekhez, akik elhunytak.”

Velős gondolatok.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu