Előnyben van az Xbox Project Scarlett a Microsoft szerint

A redmondi cég úgy gondolja, hogy az Xbox Project Scarlett lépéselőnyben van a rivális Sony-val szemben, akiktől gyakrabban látunk/hallunk hivatalos és nem hivatalos részleteket egyaránt a PlayStation 5-ről.

„Amikor az Xboxba befektetsz, azt akarjuk, hogy tudd, hogy a régi tartalomkönyvtáradat magaddal hozhatod [az Xbox Project Scarletthez, a következő konzolhoz]. Ezért gondoljuk úgy, hogy lépéselőnyünk van a Project Scarlettel [a PlayStation 5-tel szemben], mert az a célunk, hogy minden játék, ami az Xbox One-on fut, az fusson majd a Scarletten is. Nem portolod [a játékot] egy másik operációs rendszerre, nem portolod egy eltérő grafikai API-ra [Application programming interface – magyarul Alkalmazásprogramozási felület – a szerk.], csak egy Xboxos játékot futtatsz, nem? Ezért reméljük, hogy a kezdeti tartalomkönyvtárunk számára ez egy nagy előny lesz,” mondta Matt Booty, az Xbox Game Studios főnöke a GamesRadar+-nak adott interjújában.

Emiatt állította le az Xbox Oneos visszamenőleges játéktámogatásos programját a Microsoft még júniusban: a next-gen Xboxra (aminek még hivatalos neve nincs) koncentrálnak, hogy minden támogatott legyen rajta a múltból a játéktól kezdve a kontrolleren át akár a kábelekig. (Ezzel pedig csak a konzolt lehet majd eltenni a szekrénybe – a játékok megmaradhatnak, mivel azokat vinni fogja az új konzol.)

De térjünk vissza az információhiányra – ez nem véletlen. A Twitteren valaki arról töprengett, hogy mi a helyzet az Xbox Project Scarlett fejlesztőkészleteivel (mivel a PlayStation 5 esetében már többször is láttuk azt, sőt, a DualShock 5-öt is, amiről tegnap került ki egy kép). Erre reagált Tom Warren, a The Verge senior szerkesztője: „Alig páran rendelkeznek velük, és még messze nem véglegesek. Ezért hallasz sok non-szensz dolgot róluk – például azt, hogy nem erősek, stb. Ezúttal azt akarja a Microsoft, hogy meg tudja lepni a Sony-t.”

Majd meglátjuk. A következő egy év folyamán tuti kitudódik róluk is pár dolog – az Xbox Project Scarlett, ahogy a PlayStation 5 is, 2020 végén kerül a boltokba, számunkra még ismeretlen áron.

Forrás: GameSpot, Twitter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu