Menu

Minecraft-szervert indíthat a Vatikán [VIDEO]

Egy vatikáni pap ezzel szeretné elérni, hogy a Minecraft játékosoknak rendelkezésére álljon egy kevésbé mérgező közösség.

Fr. Robert Ballecer, aki korábban a Szilikon-völgyben mérnöknek tanult, ma már egy jezsuita pap, aki azt szeretné elérni a vatikáni szerverrel, hogy a játékosoknak lehetőségük legyen jobban kifejezni magukat, mint más játékokban, köszönhetően a nyugodtabb környezetnek. Egy olyan területet kínál Ballecer, ahol szabadan kifejezhetik kreativitásukat a játékosok, akik így egymással is kapcsolatot építhetnek. Ballecer a Twitteren kérdezte meg követőit, hogy milyen játékhoz készítsen tesztszervert. A négy lehetőség a Rust, az Ark, a Team Fortress 2, illetve a Minecraft volt. A Minecraft nyert túlnyomó többséggel: a szavazók 64%-a választotta azt.

„Ez nem a technológiáról, és nem is igazán a játékról szól. Arról szól, hogy összejöhessenek az emberek, akik talán a való világba is átvihetik a [játékban épített] kapcsolataikat. Először sok ember hezitált ezzel kapcsolatban, mert látod ezt a galléros csávót arról beszélni, amit a Google kínál, vagy azt, hogy miként tudod az Atlanti-óceánon átvinni az üvegszálas internetet. És ők ezt nem értették – azt mondták, hogy ez a két dolog nem passzol egymáshoz, de idővel rájöttek, hogy az illető tudja, miről beszél, csak egyszerűen pap a személy. És végül ez volt az a lelkészkedés, amit meg szerettem volna valósítani,” mondja a lenti videóban Ballecer a Rome Reportsnak.

A szerver nem végleges: tesztelés alatt áll, és Ballecer kíváncsi a véleményekre. A Twitteren megosztotta a VG247 írását is, mégpedig ezzel a kommenttel: „A trollok már most felbukkantak, hogy felrobbantsanak pár dolgot, de sosem gondoltam volna [a szerverrel kapcsolatban], hogy könnyű lenne.”

Ha esetleg valaki szeretne ellátogatni Ballecer tesztszerverére, ezen a címen (http://minecraft.digitaljesuit.com) eljuthat oda. Talán ha nagyobb lábra kap az ötlet, lehet, hogy még a végén hivatalos katolikus áldással tényleg Vatikán szerveréről beszélhetünk majd a jövőben. A pápán múlik – majd meglátjuk, hogy ő mit gondol róla.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Elf lány (Warcraft)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu