Engedett a szigorításából a YouTube: kevésbé korlátozzák a „szimulált erőszakos” tartalmakat

TECH HÍREK – A YouTube valamelyest könnyített a szigorításán, így nem nagyon fognak odavágni a videojátékos tematikájú, erőszakot tartalmazó videóknak.

„Tudjuk, hogy különbség van a való világban elkövetett erőszak, illetve a forgatókönyves, vagy szimulált erőszak között. Ilyesmit a filmekben, TV-s műsorokban, vagy videojátékokban lehet látni. Ezért biztosra akarunk menni azzal, hogy következetesen betartatjuk az erőszakos és grafikus tartalmi szabályzatainkat. December másodikától kezdve a forgatókönyves, vagy szimulált, a videojátékokban található erőszakos tartalom ugyanúgy lesz kezelve, mint más típusú forgatókönyv alapján létrehozott tartalmak,” írja a Google egyik alkalmazottja.

Ez még eléggé száraz jellemzés, úgyhogy nézzük pontosabban, hogy miként jellemzik ezt az egészet: „Mit jelent ez a videojátékos alkotóknak?

A jövőbeli, videojátékos feltöltések, amiben forgatókönyves vagy szimulált erőszak található, jóváhagyást igényelhetnek a korhatáros korlátozás helyett. Kevesebb korlátozás lesz a játékos erőszakon, de ez a szabályzat továbbra is fenntartja a magasra tett lécünket, hogy megvédhessük a közönséget a való világban elkövetett erőszaktól. Továbbra is korhatáros korlátozást tehetünk tartalmakra, ha a videó fókuszában erőszakos, vagy véres képek, felvételek találhatóak (például, ha egy videó teljes egészében egy videojáték grafikailag erőszakos részére koncentrál). További jelenetek, amiben végtagelvesztés, lefejezés, vagy olyan emberi holttest látható, amiken ezek a súlyos sérülések láthatóak, korhatáros korlátozáson eshet át, míg a kevésbé grafikus tartalmak jóváhagyásra kerülhetnek. Ez a közösségi szabályzat betartásával kapcsolatos frissítés nem változtatja meg a hirdetőknek kedvező [tartalmakkal kapcsolatos] szabályzatot (mivel az eltérő).”

Ez kedvező változás, hiszen ha például egy videótesztet töltünk fel, amiben bemutatásra kerülhet az, ahogy az ellenfeleink megsérülhetnek (erre mondjuk a Soldier of Fortune remek példa, és az is már jó két évtizede, hogy megjelent!), akkor emiatt nem kerülünk korlátozásra. Ha egy fejlövéses összeállítást teszünk fel, akkor igen, lehet korlátozás.

Ettől függetlenül a YouTube-nak van baja sok, és még mindig talán joggal lehet azt mondani, hogy az a site is régen jobb volt, mint manapság.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu