Két könyvnyi párbeszéddel rendelkezik a Cyberpunk 2077

És a Cyberpunk 2077 esetében nem valami 150-160 oldalas könyvekre gondol a CD Projekt RED (az szép is volna… akkor elférhetne egy vastagabba is az egész).

„Nem végeztem egy pontos összegzést még, csak megpróbáltam kitalálni, hogy milyen jelentősége van annak, hogy mennyi szót írt a forgatókönyvet író csapat. Kiderült, hogy két vastag könyvnyit írtunk a párbeszédekből, és még két könyvnyi rendezői kommentár is van hozzá. A felvett szövegek nem lesznek ugyanazok, és a játékhoz szánt dokumentációban nem lehet megszámolni a szavakat, de igencsak sok volt belőlük,” mondta a lengyel INNPolandnak Marcin Blacha, a CD Projekt RED sztorirendezője.

Blacha a kedvenc karaktereiről, illetve az írási stílusról is mondott pár gondolatot: „Anélkül, hogy részletekbe bonyolódnék, felfedhetem, hogy a kedvenc hőseim listáján ott egy rab, aki egy nap el akarja érni élete célját, aztán ott a mesterséges intelligencia, ami egy taxis céget működtet, és van még egy okos lány is, aki egy ezoterikus bolt pultja mögött áll, és eközben félállásban nővérként is dolgozik. Megpróbáltuk a neologizmusokat [frissen létrehozott szavakat, kifejezéseket – a szerk.] elkerülni a párbeszédekben, de gyakran új értelmeket adtunk már ismert kifejezéseknek – például amikor a karakterek a „teljes átalakításról” beszélnek olyan nézettel, hogy a biológiai test lecserélésre kerül egy elektromechanikus testre, vagy amikor azt mondják, hogy „optika”, akkor általában az elektronikus látásrásegítésre gondolnak.

A Cyberpunk 2077 alkotójának szemszögéből ez egy történet a hősökről, akik szembe szállnak a világgal. Számomra nagyobb skálájú a sztori, mint a The Witcherben bemutatott kisebb emberi drámák,” mondta még Blacha.

A Cyberpunk 2077, aminek multiplayeres része egy későbbi időpontban, „okos” monetizációval (mikrotranzakciókkal) érkezik, április 16-án fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, de a Google Stadia is meg fogja kapni a CD Projekt RED alkotását. Nem tartják kizártnak a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett verziót sem, ha a játék jól fogy.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu