Marco van Basten náci viccet eresztett meg, ki is rakták a FIFA 20 Ultimate Teamből

Az Electronic Arts nem habozott, amikor a volt focista és football manager Marco Van Basten FIFA 20-ból való kirakásáról volt szó.

Marco van Basten akkor a hírhedt náci köszöntést, a Sieg hailt ejtette meg, amikor az Ajax és a Heracles Almelo csapata mérkőzött meg a holland Johan Cruyff arénában. Bár Van Basten a Fox Sports-nak elmagyarázta, hogy csak egy „rossz viccről” volt szó, amely arra szolgált, hogy egy holland újságíró német nyelvtudásán élcelődjön, az EA Sports mégis úgy döntött, hogy nagyon komolyan veszi ezt az ügyet és a rendkívül népszerű FIFA 20-ból azonnal ki is rakta a holland exfocistát.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy Marco van Bastenra utaló mindennemű tartalmat kiszedtek a FIFA 20: Ultimate Teamből. Konkrétan ezt nyilatkozta az Electronic Arts szóvivője: „Hallottuk, hogy Marco Van nemrégi milyen szöveget engedett meg magának. Mi nagyon elhivatottak vagyunk az ilyen jellegű gyűlöletbeszéd visszaszorításával kapcsolatban ezért a játékban lévő minden Van Bastenre vonatkozó tartalmat kiszedtünk és ez egyelőre így is marad.

Elég meglepő egyébként, hogy 55 éves futball legenda ilyet engedett meg magának, de az is érthető, hogy EA ebből az ügyből gyorsan és határozottan kihátrált. A FIFA 20 egyébként szeptember 27-e óta kapható PS4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switch-re.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu