Tobey Maguire törölt Spider-Man 4 filmje alapján fejlesztettek egy Wii játékot [VIDEO]

El is kezdték a fejlesztést, de végül a Spider-Man 4 film törlése a játékéhoz is vezetett.

Bár a Spider-Man 3 kritikai fogadtatása felemás volt, a rajongók azért általában szerették és összességében a mozikasszáknál sem teljesített rosszul. Ennek ellenére a Sony úgy döntött, hogy mégis elkaszálja Sam Raimi és Tobey Maguire negyedik Spider-Man filmjét, helyette pedig inkább Andrew Garfieldnek ad egy lehetőséget, akit két filmje után szintén törölték a folytatásait és helyette jött a Tom Holland-éra. No de térjünk vissza a Tobey Maguire-féle Spider-Man 4-hez, amelyből az Eurocom készített Nintendo Wii-re egy videojátékos adaptációt és el is kezdték a fejlesztést, mielőtt a film törlése kiderült volna. Persze, előbb-utóbb azért szóltak a játék peches fejlesztőinek, hogy „gyerekek, nem kéne folytatni, nincs már mit adaptálni” és végül törölték a játékprojektet is. A Hard4Games Youtube csatornája ugyanakkor talált egy példányt az eddig eltitkolt projektből és megmutatta a nagyközönségnek.

A videón egy félkész projektet láthatunk, amelyen a szokásos Spider-Man játékmenetet láthatunk, ahol Spidey helyenként textúrák nélküli városok felett lebeg, illetve olyan helyszínekre érünk, amelyeket már nem készítettek el. A fejlesztés korai szakaszának technikai problémái is elég szembeötlők, viszont érdekesség, hogy Vulture is szerepelt volna a játékban, amely azt is jelzi, hogy a filmbe is tervezték a főgonoszt, aki végül csak az első Tom Holland filmben került elő, Michael Keaton alakításában.

A két Andrew Garfield filmből egyébként még készült adaptáció – elég felemás sikerrel – viszont a Tom Holland Spider-Man moziknál már az Insomniac Games egy olyan PlayStation 4 exkluzív címet készített, amelynek semmi köze sem volt a filmekhez. Ami pedig az említett félkész Wii-játékot illeti, annak a videóját alant láthatjátok.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu