Menu

PlayStation Network: adatszolgáltatás az FBI-nak

Az amerikai FBI (Federal Bureau of Investigation – magyarul Szövetségi Nyomozó Iroda) kérésére a Sony-nak PlayStation Networkös adatokat kellett átadnia egy drogterjesztő miatt.

A Sony-nak átnyújtott házkutatási parancs, amit az amerikai Missouri államban nyújtottak be még októberben, itt található (igaz, itt a magyar kifejezés picit ferdít). Ebben látható, hogy a Sony-t arra kötelezte az FBI, hogy információkat adjon át egy PlayStation 4-felhasználóról, mivel az állítólag a konzol online szolgáltatásai révén terjesztett több ezer dollárnyi kokaint, írja a Vice. Az illető neve Curtis „Dola” Alexander, és róla a Sony-nak minden lehetséges információt ki kellett adnia az FBI-nak, beleértve az általa játszott játékokat, a benne elért eredményeit, a lakcímét, a fiókjához kötött telefonszámait, a regisztráció és a bejelentkezés(ek) során használt IP címe(ke)t, jelszavakat, illetve a biztonsági kérdéseket is.

Az FBI szerint Alexander a Speedola20 felhasználónevet használta, amikor is valakivel a PlayStation Networkön próbált üzletelni egy olyan kokainos üzletről, amiben a drog kilója 34 ezer dollárt (több mint tíz millió forintot) ért volna. A házkutatási parancs szerint egy kérésre névtelen forrást Alexander állítólag „játék közben” kereste fel, és emiatt vállalkozott arra, hogy segítse az FBI nyomozását.

Így ő csapdaként szolgált arra, hogy Alexander eladjon neki kb. 100 grammnyi fehér port 4400 dollárért (1,3 millió forintért), hogy ezzel nyomon tudják Alexandert követni. Az értékesítés után az illetőnek azt mondta Alexander, hogy a játékon belül beszélni fognak, de a játék maga nem került megnevezésre, de az megerősítésre került, hogy a PlayStation üzenetküldő rendszerén lépett a két fél egymással kapcsolatba.

Még nem tudni, hogy a nyomozásnak lett-e még komolyabb eredménye, de egy dolog biztos: az adatszolgáltatás megtörtént (ha nem jött volna össze, valószínűleg Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment főnöke ráborította volna az asztalt az érintett felekre, mert ebből valószínűleg egy hatalmas bírság, vagy akár börtön is lett volna…). Remélhetőleg elkapják az illetőt.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu