Plagizálással vádolja a Sony-t az internet! [VIDEO]

Egy zenés videóval kapcsolatban véli úgy az internet, hogy a Sony engedély nélkül használt fel több animációt is – ez kínos.

A videót a Sony Interactive Entertainment Japan Asia adta ki, és bár törlésre került már, mint mindig, így most is túl későn került erre a sor. Ebben a promóciós videóban tizenhat játékból látható néhány jelenet, és nem is azokkal van a baj, hanem a játékok felvételei között található animációkkal. Szerencsénkre egy összehasonlító videó is készült, így mindenki eldöntheti saját maga, hogy mennyire arcátlan húzás is lenne ez a Sony-tól.

A DualShockers megtudta az Akiba Souken interjújából, hogy a videó mögött álló animációs rendező Kevin Bao, akit korábban megvádoltak azzal, hogy egy Live with YouTube Gaming animációs videóban is hasonlóan plagizáló megközelítéssel élhetett.

A Sony még nem nyilatkozott az ügyről (valószínűleg nem is fog – mostanában jobban el van foglalva azzal, hogy ünnepli a PlayStation 25. születésnapját, amiről a héten két alkalommal is már szó volt…), de a videó eltávolításra került. Nem baj, addig is itt egy újrafeltöltött változat.

Itt idéznénk egy kommentet a videó alól: „ŐRÜLET, hogy mekkora erőfeszítés állt egy, a játékok felvételeihez tervezett különleges dal mögött (mivel az direkt utal arra, hogy mi történik a felvételekben, és úgy érződik, hogy a karakterek mintha lipsyncelnék a dalszöveget több ponton is), hogy aztán a művész teljesen elrontsa az erőfeszítéseket úgy, hogy nyíltan, szégyentelenül átvegyek mások munkáját. Teljesen elmebeteg!”

Úgyhogy eléggé problémás helyzetbe került a Sony – maga a dal nem lett gyenge, és ott tényleg mindent megtettek, hogy passzoljon a felvételekhez, csak a köztes jelenetek elrontották az egészet. Legalább az eredeti videó már nem érhető el, szóval ebben megtette a cég azt, ami illendő volt ebben az esetben. Kevin Bao pedig ezzel a lépésével talán egy életre elásta magát az animátorok között.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu