A PlayStation 5 kísérleti báránya volt a PlayStation 4 Pro

A Sony érdekes nyilatkozatot tett a három éve megjelent PlayStation 4 Pro „félgenerációs” konzoljával kapcsolatban.

A PlayStation 4 Pro, aminek a kódneve Neo volt, a 2016-os PlayStation Meetingen került bemutatásra, majd két hónapra rá került a boltokba 400 eurós (akkortájt 120-125 ezer forintos) áron azzal a céllal, hogy 4K-szerű (de legtöbbször nem natív, hanem felskálázott!) élményt kínálhasson a 4,2 TFLOPS számításbeli teljesítményre képes GPU-jával, a magasabb processzor-órajelével, és az 1 GB extra DDR3-as memóriájával.

Nos, ez a konzol kísérlet volt, és ezt nem mi állítjuk, hanem Masayasu Ito, a Sony Interactive Entertainment hardvermérnöki és működtetési felelős alelnöke, aki a GameInformernek adott, a PlayStation 25. évfordulóját ünneplő interjújában árulta el ezt.

„Igen, a múltban egy új [konzol]platform életciklusa hét és tíz év között volt, de a technológia nagyon gyors fejlődése és evolúciója miatt igazából ez 6-7 éves platform [élet]ciklusnak tekinthető. Aztán nem tudunk teljes mértékben felzárkózni a technológiához a gyors fejlődés miatt, így a PlayStation 5-tel kapcsolatban (mint platform) az életciklusát talán 6-7 évesnek tekintjük. De eközben képesek kell, hogy legyünk a hardver módosítására, hogy így a technológia fejlődését implementálhassuk [a konzolba]. Ez volt a gondolkodásmódunk, és a tesztünk az volt, hogy a PlayStation 4 Pro a PlayStation 4 ciklusának közepén jelent meg,” mondta Ito.

Ebből a nyilatkozatból kettő tanulságot szűrhetünk le. Egyrészt azt, hogy a PlayStation 5-öt nem tervezik hosszabb távra, másrészt pedig megvan így annak a valószínűsége, hogy a PS5 is majd kapjon egy „feles” konzolt (2023 környékén), emiatt pedig a jövőben egy PlayStation 5 Pro is megvalósulhat.

Ez pedig azért furcsa, mert szemmel láthatólag nyílt lapokkal játszik a Sony a jövővel kapcsolatban, miközben a Microsoft inkább titkolózik (tegnap is nemhivatalos információkat közöltünk, leszámítva Phil Spencer tweetjét).

A PlayStation 5 2020 végén kerül a boltokba. Ára, illetve pontos megjelenési dátuma nem ismert még (leszámítva egy pletykát).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu