Jelentősen kevesebb memóriája lesz az olcsóbb next-gen Xbox konzolnak?

A héten újra fellángoltak a pletykák arról, hogy a Project Scarlettnek mégis lesz egy olcsóbb kistestvére – és már itt is egy újabb csiripelő madárka a Lockhart kódnevű next-gen Xbox konzolról…

„Kicsit szkeptikus dolgokat hallottam a third-party, külsős fejlesztőktől, akik szerint problémás többféle hardver SKU-ra fejleszteni [ha magyarul kellene a Stock Keeping Unit rövidítését takaró SKU-t mondani, akkor elintézhetjük annyival, hogy termékváltozat… – a szerk.]. Aztán, szerintük ez hátráltatni fogja őket, mert a Microsoft arra kötelezi a fejlesztőket, hogy a gyengébb teljesítményű verzióra is jelenjünk meg [a játékainkkal], aminek a grafikai ereje megegyezik a PlayStation 4 Pro-éval. Érdemes megjegyezni, hogy egy erősebb processzor, továbbá egy SSD van a konzolban a további next-gen funkciók mellett… szóval nem biztonságos összehasonlítani [a Lockhartot] a PlayStation 4 Pro-val.

Úgy lett jellemezve, hogy… szerintem a next-gen Xbox konzolnak [a Lockhartnak] jelentősen kevesebb RAM-ja lesz, de a CPU nagy különbség lesz, főleg amikor a frame rate-ről van szó. Az SSD jelentős különbség lesz a töltési idők miatt. Szóval úgy vélem, hogy amit [a fejlesztők] tenni tudnak, az a textúrák minőségének lebutítása, vagy a felbontás csökkentése, de nem kell olyan sokat feláldozni a frame rate-ből,” mondta a legújabb Kotaku Splitscreen podcast során Jason Schreier, a Kotaku írója. Schreier szerint mind a Sony, mind a Microsoft olyan GPU-k teljesítményét célozza meg, amik „erősebbek a ma a piacon kapható videókártyáknál, mint például az RTX 2080-nál.”

Itt felelevenítenénk, hogy van az erősebb, csúcskategóriás rendszer (az Anaconda kódnevű), és egy inkább mainstreamnek nevezhető opció (aminek Lockhart a kódneve) a Project Scarlett mögött, ha igaz az, hogy a Microsoft kapásból két konzollal tervez a 2020 végi megjelenés során. (Itt még kérdőjelként felbukkanhat az, hogy lesz-e Blu-ray meghajtó a Lockhartban?)

Ha igaz az, amiről itt szó esett, akkor a Sony-nak már ott lépéselőnye lehet, hogy a fejlesztőknek (legalábbis eleinte) egy konzolra kell fejlesztenie, nem pedig két eltérő kiadásra, ami a Microsoft hátulütője lehet a következő generáció elején. (Itt viszont az árral visszajöhet a réven az, ami elment a vámon…)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu